Büyükelçi suikastı, FETÖ ihraçlarını hızlandırır mı?

Büyükelçi suikastı, FETÖ ihraçlarını hızlandırır mı?

Büyükelçi suikastı sonrasında FETÖ soruşturmalarının seyri nasıl olacak?

Tüm dünyada bir büyükelçinin öldürülmesi sarsıcıdır. Bu nedenledir ki Arjantin'den Gana'ya tüm dünya gazetelerinde, dün, suikastın fotoğrafları vardı.

Beşiktaş, Kayseri saldırılarını henüz saramayan ülkemizin karşı karşıya kaldığı bu son suikast, Türkiye'nin genel görüntüsüne indirilmiş olan ağır darbedir.

Şiddetle anılan, her an tatsız bir şeyin yaşanabileceğibir ülke imajına doğru itiliyoruz. Sürecin bu şekilde devam etmesi halinde, yaz döneminde Türk turizmi büyük bir yara alacak ve dış yatırımcının Türkiye'yi tercih etmesi zorlaşacaktır. Bu bağlamda her boyutuyla vatanımızın ağır bir tehditle karşı karşıya olduğu gerçeği açık olarak görülmektedir.

Diğer taraftan cinayetin arkasındaki FETÖ izleri her geçen gün daha belirginleşmektedir.

Bu çapta bir işe tevessül eden örgütün gemileri tamamen yaktığı ve kendi intiharıyla birlikte daha çok zarar üretmeyi hedeflediğini düşünmek yanlış olmaz.

Bununla birlikte, bu suikast daha fazla önleyici güvenlik tedbirine ve daha teknik terörle mücadele yöntemlerine ihtiyacımız olacak demektir.

80 bin ihraca rağmen hala bu derece kanlı bir eylemi yapabilecek bir haşhaşinin kamu kurumlarında bulunuyor olması, önümüzdeki süreçte FETÖ mensuplarının kamu kurumlarından ihraçlarının yeniden hızlanmasını zorunlu kılacaktır.

Bu dönemi en az hasarla atlatabilmemiz için, Allah yardımcımız olsun.

memurlar.net

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.