ByLock'ta 'kırmızı liste' operasyonu

ByLock'ta 'kırmızı liste' operasyonu

Konya'da ByLock programının 'kırmızı listesi'nde yer alan 12 kişi Kars'ta ise FETÖ'nün 'mühendis imamı' da dahil 4 kişi tutuklandı

HALİT TURAN - ABBAS ÇAKAR - ALİ ALTUNDAŞ - MURAT KARAMAN - ZİYA RAMOĞLU
Konya'da FETÖ'nün "abi" ve "abla"larına yönelik operasyonda, 'ByLock' haberleşme programının kırmızı listesinde yer alan 35 zanlıdan 12'si tutuklandı. Tutuklananlar arasında bulunan kamu görevlilerinin örgüte finans sağladığı belirlendi. Yurt çapındaki diğer operasyonlarda da şu detaylar öne çıktı:

Ankara: Aralarında eski Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Personel Dairesi Başkanlığı şube müdürünün de bulunduğu 5 kişi tutuklandı.

İstanbul: Eski İstanbul Narkotik Mücadele Şube Müdürü Özcan Bulduk gözaltına alındı.

Düzce: Gözaltına alınan ve örgütün 'Düzce emniyet imamı' olduğu iddia edilen Şerif Dağdelen ile 2 infaz koruma memuru tutuklandı.

Kars: 11 kişiden 4'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında "FETÖ'nün ildeki mühendislerden sorumlu imamının da olduğu belirtildi.

Batman: ByLock uygulamasını kullandığı iddiasıyla gözaltına alınan hakim F.Y. tutuklandı.

Malatya: 6 işadamı tutuklandı.

Uşak: 12 subay ve astsubay adliyeye sevk edildi

Uşak: 15 kişi tutuklandı.

Kırklareli: Vize İcra Müdürü M.A. tutuklandı.

Çorum: 19 polis tutuklandı.

Denizli: FETÖ'nün yemek şirketinde çalışan 8 kişi tutuklandı.

İzmir: 37 şüpheliden 15'i tutuklandı. 10 kişi de gözaltına alındı.

Kayseri: Savcılık, 123 kişi hakkında gözaltı ve yakalama kararı verdi.

Nevşehir: ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan hakim O.Ö. tutuklandı.

Mardin: 6 asker gözaltına alındı.

Sakarya: 21 diyanet çalışanı gözaltına alındı.

Antalya: Alanya L Tipi Kapalı Cezaevi ikinci müdürü M.K. ile 3 infaz koruma memuru gözaltına alındı. Ayrıca, Antalya Havalimanı'nda üye oldukları sendikanın FETÖ'nün uzantısı olduğu gerekçesiyle kapatılması sonucu yaklaşık 300 özel güvenlik görevlisinin iş akdi feshedildi.

Kars: Örgütün sözde bölge talebe mesulünün, kod adı kullanarak kiraladığı 24 evi, örgüt mensupları ya da öğrencilere tahsis ettiği belirlendi.

Edirne: ByLock kullandığı gerekçesiyle gözaltına alınan hakim C.G. tutuklandı.

Elazığ: 4 katip ile 1 gardiyan gözaltına alındı.

Erzurum: Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen'in yakın koruması Ramazan Karakelle, gözaltına alındı. Ayrıca Erzurum Adliyesi'nde görevli 5 zabıt katibi gözaltına alındı.

Darbeci tuğgenerali tutuklayan hakime FETÖ'den tutuklama

Adana'daFETÖ soruşturması kapsamında 23 işadamı ve darbe girişimine katılan Tuğgeneral Bekir Ercan Van'ın da aralarında bulunduğu askerler hakkında tutuklama kararı veren Hakim Fatih Kılınç, 'ByLock' kullandığı gerekçesiyle tutuklandı. Adana merkezli, Ankara, Mersin, Kahramanmaraş ve Van'da düzenlenen operasyonlarda geçen hafta tutuklanan Adana 5'inci Sulh Ceza Mahkemesi Hakimi Fatih Kılınç'ın tutukladığı işadamları, kendilerini tutuklayan hakimin FETÖ operasyonunda tutuklandığını öğrenince, tutukluluklarına itiraz etti. Hakim Fatih Kılınç'ın, darbe girişiminden sonra 10. Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Bekir Ercan Van, Kurmay Albay Halil Çelik, Hava Pilot Kurmay Binbaşı Devrim Egriağaç ve Hava Pilot Üsteğmen Fatih Akbulut için tutuklama kararı verdiği öğrenildi.

Sabah

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.