Çalışan anneleri sevindirecek haber

Çalışan anneleri sevindirecek haber

Çalışan annenin yüzü gülecek, Çalışan anneleri sevindirecek haber, mesai saatleri değişecek

Takvim Gazetesi'nin haberine göre yeni dönemde çalışan anneler için yeni düzenlemeler yapılacak.

Hükümet, çalışan anneler için pek çok önemli düzenlemenin hazırlığını yapıyor. Anne olanlara yarım gün çalışıp tam maaş alma imkanı sunmak için yasa çıkarmaya hazırlanan, kreş imkanlarını artırmak için çalışmalarını sürdüren hükümet, bir düzenleme için daha kolları sıvadı. Bu düzenleme ile kamuda çalışan annelere önemli bir kolaylık sağlanacak. Annelerin iş saatleri, çocukların okul saatleriyle uyumlu hale getirilecek. Bu gelişme çalışan anneleri heyecanlandırırken, konuyla ilgili düzenlemenin bir an önce hayata geçmesi bekleniyor.

    
OKULA GÖRE MESAİ

Hükümet programında yer alan 'okul saatleri ile iş saatleri uyumlu hale getirilecek' düzenlemesinin işleyişine yönelik detaylara TAKVİM ulaştı. Hükümet, kamuda çalışan annelerin mesai saatlerine 'çocuk' ayarı yapacak. Genel olarak çocukların okul çıkışı 15.30-16.00 saatleri arasında olurken, mesaisi saat 17.00'de biten anneler 'Çocuğum okul çıkışı nereye gidecek, ona kim bakacak?' sorunu yaşıyor. Bu sorunu çözmek için 2 seçenek üzerinde duruluyor. Annelere sabah işe 1 saat erken gelerek veya öğle tatillerini kullanmayarak 1 saat erken çıkma seçeneği sunulması düşünülüyor. Böylelikle anne, çocuğun okul çıkış saatinde bu seçeneklerden birini kullanarak işten erken çıkabilecek ve çocuğunu evde karşılayabilecek. Çalışan annelerin en büyük derdi olan 'çocuk bakımı' sorunu bu sayede çözüme kavuşacak.

    
Yarım gün çalışma hesaplı kreş imkanı


Hükümet, çalışan annelere yönelik pek çok düzenlemeyi hayata geçirecek. İşte seçim beyannamesinde yer alan bazı başlıklar: 
İşçi ve memur tüm çalışan kadınlara, ilk çocukta 2 ay, ikinci çocukta 4 ay, üçüncü ve üzeri çocukta 6 ay yarı zamanlı, tam ücretli çalışma hakkı ve çocuğun okula başlama yaşına kadar kısmi süreli çalışma hakkı tanınacak. 
 Doğum nedeniyle ücretsiz izinde geçen sürelerin memuriyet kıdeminde değerlendirilmesi sağlanacak. 


 - Doğum izinleri artırılacak. 
 - Kreşleri teşvik edecek düzenlemeler hayata geçirilecek. 
 - Belediyelere kreş açma zorunluluğu getirilecek. 
-  Meslek kurslarına katılan kadınlar için çocuk oyun odaları uygulaması başlatılacak. 


KAYNAK:TAKVİM

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum