Çalışan Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı

Çalışan Kadın Sorunları Masaya Yatırıldı

Kamuda Çalışan Kadınların Sorunları Masaya Yatırıldı

Türkiye Kamu-Sen Kadın Kolları Komisyonu tarafından düzenlenen “Kamuda Çalışan Kadınlar; Sorun Analizi ve Çözüm Önerisi” konulu toplantı Ankara’da başladı. Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı İlhan Koyuncu'nun da konfederasyonu temsilen katıldığı toplantıda, kamuda çalışan kadınlarımızın sıkıntıları ve kadın sorunları masaya yatırıldı.

Ülkemizdeki kadın istihdamı başta olmak üzere birçok konuda müzakerenin yapıldığı toplantıya, sendikalarımızın kadın kolları başkanları ve kadın çalışmaları konusunda birçok projede imzası bulunan üniversitelerimizin değerli öğretim görevlileri katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Türk Yerel Hizmet-Sen Genel Başkanı ve Türkiye Kamu-Sen Genel Mali Sekreteri İlhan Koyuncu, Çalıştay’a katılan hocalarımıza teşekkür ederek konuşmasına başladı.  “Bir toplumun ayakta kalabilmesi için kadının önemi vazgeçilmezdir” diyen Koyuncu, toplumsal gelişim için kadınlara verilen sorumluluğun genişletilmesi gerektiğini vurgulayarak şunları söyledi:

“Geçmiş dönemlere baktığımı zaman kadına verilen değerin azaldığını üzülerek takip etmekteyiz. Bunu toplumun psikolojik ve ekonomik yapısını incelersek daha iyi anlarız. Sivil toplum kuruluşu olarak bizlere de bu konuda büyük sorumluluklar düşmektedir. Baylar olarak sözde değil özge desteği kadınlarımıza vermek zorundayız. Kadınlarımızın sıkıntıya düştüğü her yerde, bizlere onlara destek olma açısından büyük görevler düşmektedir. Biz de Türkiye Kamu-Sen olarak, kadın kollarımızın düzenlediği bu çalıştaya her türlü desteği veriyoruz. Her daim yanınızdayız. Konfederasyon olarak sizlere şunu taaddüt ediyoruz ki, ne ihtiyacınız varsa her türlü imkanımız sizlere seferber edilecektir. Toplumumuzun gelişmesinde katkılarımız her şekilde devam edecektir.”

Kadınlarımızın eğitim seviyelerinin en üst seviyelere yükseltilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Koyuncu, eğitim sistemini eleştirdi. Her 100 bayandan 58’inin sadece ilkokul mezunu olduğuna dikkat çeken Koyuncu, kadınlarımızın ekonomik özgürlüğünün toplumda değer sahibi olabilmeleri açısından son derece önemli olduğuna işaret etti. 180 bin bayan üyemizin çok değerli olduğunu da söyleyen Genel Başkan Koyuncu, “Toplumda başarı, kadına verilen değer ile ölçülür” diyerek konuşmasını tamamladı ve çalıştayın sonuçlarının hayırlara verile olmasını diledi.  

Türkiye Kamu-Sen Kadın Komisyonu Başkanı Leyla Polat ise, kadınlarımızın istihdama dahil edilmesinin toplumsal kalkınmada büyük önem arz ettiğini belirterek konuşmasına başladı. Kamuda çalışan kadınlarımızın karşılaştığı sorunların çözümü ve yönetici kademelerinde kadın sayısının nasıl artırılacağı konularına bu çalıştayda çözüm arayacaklarını ifade eden Polat, kadın komisyonu olarak çalışma hayatında yaşanan sıkıntıların çözümüne yönelik kararlı adımların atılması için her türlü çalışmayı yapacaklarını kaydetti. Polat konuşmasında,“Özellikle çalışma alanımız olduğu için kamuda çalışan kadınlarımızın karşılaştığı sorunları nasıl çözeceğimiz, onlara nasıl ulaşacağımız, temsilde onları nasıl etkinleştireceğimiz ve yönetici kademelerinde kadın sayımızı nasıl arttıracağımız gibi konularda bir strateji oluşturmak amacıyla sizlerle bir araya geldik. Umuyorum ki, yapacağımız başarılı çalışma sayesinde birçok sıkıntının çözümünde somut adımlar atılabilecek neticelere ulaşacağız”dedi.

Çalıştay’a koordinatörlük yapan Kadın Komisyonu üyelerinden Yasemin Güngör, Necla Öksüz, Filiz Şahin ve Ayşe Uğurcan çalışmalara katılarak kamuda çalışan kadınlarımızın sıkıntılarını dile getirdiler.

Dokuz Eylül Ünivesitesi’nden Emir Özeren, Yüzüncü Yıl Üniversitesi’nden Sema Sancak, Eskişehir Osmangazi Ünivesitesi’nden İnci Parlaktuna, Nevşehir Hacı Beştaş Veli Ünivesitesi’nden Leyla kahraman, İzmir Ünivesitesi’nden  Defne Erzene, İzmir Ekonomi Ünivesitesi’nden Funda Sarıcı, Kocaeli Ünivesitesi’nden Ayşegül Gökalp Kutlu, Çalıştay’a katılarak desteklerini sundular.

Çalıştay neticesinde bir sonuç bildirgesi yayınlanarak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde bu bildiri kamuoyuyla paylaşılacaktır

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.