Çalışma Raporu'nda 6 Maddede Mutabakata Varıldı

Çalışma Raporu'nda 6 Maddede Mutabakata Varıldı

KİK Ekim 2014 Çalışma Raporu'nda 6 Maddede Mutabakata Varıldı

Eğitim-Bir-Sen ve Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan Kurum İdari Kurulu (KİK) Ekim 2014 Çalışma Raporu’nda 6 maddede mutabakat sağlandı.

 

KİK Başkanı ve MEB Müsteşar Yardımcısı Salih Çelik, Ortaöğretim Genel Müdürü Ercan Türk, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu ile Eğitim-Bir-Sen Genel Başkan Vekili Ahmet Özer, Genel Başkan yardımcıları Ali Yalçın ve Ramazan Çakırcı tarafından imzalanan mutabakat metninde, çalışma yapılması konusunda görüş birliğine varılan konular şunlar:

 

1. İkili öğretim yapılan okullarda görev yapanlar başta olmak üzere günlük ve haftalık çalışma süresinin üzerinde çalışma yapan hizmetlilerden, yeterli personel bulunmaması sebebiyle fazla çalışma karşılığı izin hakkı verilmeyenlerin, isteklerine bağlı olarak fazla çalışma karşılığı ücret ödenmesi; bunun mümkün olmaması halinde izin hakkının kullandırılmasını teminen ilçe bünyesinde personel görevlendirilmesi veya mağduriyetin önüne geçilebilmesi için en azından hizmet alımı yapılabilmesi konusunda düzenleme yapılmalıdır.

 

2. Parasız Yatılılık ve Bursluluk Sınavlarında çalışan, emekli olan ve vefat eden öğretmen çocuklarına ayrılan yüzde 15’lik kontenjanın tamamının kullanılmadığı durumlarda öğretmen haricindeki Bakanlık personelinin de aynı kontenjan diliminden faydalandırılmasını teminen İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumlarında Parasız Yatılılık, Burs ve Sosyal Yardımlar Yönetmeliğinin 10’uncu maddesinde gerekli düzenleme yapılmalıdır (Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce çalışma başlatılmıştır.)

 

3. Halk eğitimi merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilecek destekleme ve yetiştirme kurslarında ders veren öğretmenler ile kurum yöneticilerine ödenecek birim ek ders ücretinin artırılması sağlanmalıdır.

 

4. Halk eğitimi merkezleri ve okullarda ücretsiz olarak verilecek destekleme ve yetiştirme kurslarında görev alacak öğretmen ve yönetici haricindeki personelin bu fazla çalışmasının ücretlendirilmesi konusunda düzenleme yapılmalıdır.

 

5. Bakanlık merkez teşkilatı çalışanlarına ulaşım hizmeti için verilen Ankara Kart’lara yüklenen ulaşım giderleri tutarlarının personele nakdi olarak ödenmesi sağlanmalıdır.

 

6. Hizmetli ve memurlar için yeniden görevde yükselme sınavı yapılmalıdır.

 

 

Diğer taraftan,

 

1.“Bakanlığın 2013 yaz dönemi öğretmen atama ve yer değiştirme takvimi kapsamında taahhütte bulunduğu, ancak bugüne kadar somut bir adım atılamayan ‘alan değişikliği’ işlemi takvime bağlanarak bir an önce gerçekleştirilmelidir” önerisine yönelik olarak İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü’nün “Alan Değişikliği” konulu 21/11/2014 tarihli ve 68898891/903/190953 sayılı yazısıyla sürecin kısmen tamamlanmış olması,

 

2. “Öğretmenliğe ilk defa atanacaklarda 40 yaş şartı değiştirilerek, 5510 sayılı Kanunla öngörülen emeklilik yaşı dikkate alınarak öğretmen adaylarının tecrübe ve bilgi birikimlerinden istifade edilebilmesini sağlayacak bir düzenleme yapılmalıdır” önerisine yönelik olarak Bakanlık tarafından yapılan düzenlemenin 28/01/2015 tarihli ve 29250 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmenlerinin Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yürürlüğe konulmuş olması,
 

3. “Bakanlık taşra teşkilatı şube müdürlüğü sınavı ve atama sürecine ilişkin mahkeme kararları sonrası ortaya çıkan belirsizliğin giderilmesini teminen, Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte, mahkeme kararları ve Devlet Memurlarının Yer Değiştirme Suretiyle Atanmalarına İlişkin Yönetmelikte gerçekleştirilen değişiklikler göz önüne alınarak düzenleme yapılması ve bu konudaki belirsizliğin giderilmesi sağlanmalıdır” önerisine yönelik olarak Bakanlıkça yapılan düzenlemenin 10/12/2014 tarihli ve 29201 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Personelinin Görevde Yükselme, Unvan Değişikliği ve Yer Değiştirme Suretiyle Atanması Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik ile yürürlüğe konulmuş olması nedeniyle söz konusu öneriler çalışma raporuna alınmadı. 

 

KİK Raporunu Görüntülemek İçin Tıklayınız

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum