Çankaya Milli Eğitim Müdüründen Yolsuzluk Açıklaması

Çankaya Milli Eğitim Müdüründen Yolsuzluk Açıklaması

Odatv.com internet sitesinde Milli Eğitim’de saklanan dosyayı açıyor – 1’’ başlığı ile hakkımda yapılan yazılı ve görsel basında yer alan haber yayınlanmıştır.

ODATV.COM VE SÖZCÜ İNTERNET SİTELERİNDE HAKKIMDA ÇIKAN HABERLERE AİT AÇIKLAMA

                               

Odatv.com internet sitesinde Milli Eğitim’de saklanan dosyayı açıyor – 1’’ başlığı ile hakkımda yapılan yazılı ve görsel basında yer alan haber yayınlanmıştır. Bu haberi değişik başlıklarla alıp internet sitesi üzerinden tetikçilik yapan haber sitelerine , ayrıca facebook paralı reklam vererek bu haberi yayınlatan paralı askerlere ve arkalarındaki şer odaklarının iftiralarına karşı açıklamamdır.

 

  1. 2014 yılında yolsuzluk yapıldığını iddia ettiğiniz engelli taşıma ihalesinin soruşturma dosyasının kayıp edildiğini iddia etmektesiniz. Bahse konu olan ihale ile ilgili 24.10.2014 tarih ve 663.07/4823546 sayılı Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Müdürlük makamının soruşturma onayları ile soruşturma yapılmıştır. Soruşturma sonucunda ihalede herhangi bir usulsüzlük ve devleti zarara uğratma olmadığından, disiplin , idari ve mali açıdan bir teklif getirilmemiştir. Habere konu olan ihale ile ilgili Sayıştay denetimi yapılmıştır. Sayıştay denetiminde ihaleye fesat karıştırma , kamuyu zarara uğratma ve usulsüzlük yapıldığı ile ilgili herhangi bir olaya rastlanmadığı raporlara göz attığınızda ortaya çıkacaktır. AÇIKÇA İLAN EDİYORUM , GÖREV YAPTIĞIM SÜRE İÇERİSİNDE ÇANKAYA MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜNDE YAPILAN İHALELERDE BİR TEK USULSÜZLÜK , YOLSUZLUK ,KAMU ZARARI YAPILAN SORUŞTURMALAR NETİCESİNDE VEYA SAYIŞTAY RAPORUYLA TESPİTİ YAPILMIŞSA BUNU YAYINLAYIN DERHAL İSTİFA EDİYORUM. (ek 1-2 )

 

2. İhaleyi alan firmalar haberde açıklanmıştır. Çankaya ilçesinde 2014 yılında göreve başladım ve 2 kez engelli öğrenci ihalesi yaptım. Benden önceki dönemlerde habere konu olan turizm firmasının 2005 yılından bu tarafa bu ihaleleri aldığı yapılacak incelemelerde görülecektir. 2014 yılında ihaleyi aldığını beyan edilen firmalar benden önceki dönemde 10 yıl boyunca bu ihaleleri almıştır. 6.2 milyon vurgun diye ahlaksızca , yalan yanlış bilgilerle oluşturulmaya çalışılan yolsuzluk algısını açıklayalım. İlçemizde 2014 yılında yapılan engelli taşıma ihalesi 2.3 milyona muhammen bedel altında kamu yararı gözetilerek ihale edilmiştir. 50 rehber öğretmene ödenen maaş ve ssk ücretleri toplamı 1 milyon TL civarındadır. Geriye kalan 1.3 milyon ödeme ise kdv dahil , 586 engelli öğrencimiz ve 224 öğrenci velisinin bir yıl boyunca taşınmasına ödenen ücrettir.

3. Gökay İmam Hatip okulunun , Bilfen Eğitim kurumuna kiralanmasını benim istediğim ve bu özel okulla ilgili ilişkide olduğum beyan edilmiştir. Milli Eğitim Bakanlığına özel okullar ve okul açmak isteyenler yer tahsisi ve okul kiralamak için İl müdürlüğüne başvuruda bulunurlar. İl müdürlüğü ise müfettiş incelemesi ile rapor düzenler. Müfettişlerin bize sorduğu sorulara cevap vermeden başka bir yetkimiz bulunmamaktadır. Habere konu olan özel okulla ilgili ilçe müdürlüğümüzce verilen uygun görüş yazısı bile olmamasına rağmen, imam hatip okulumuzu özel okula peşkeş çekiyor gibi yazılan yazı ve il müdürlüğünde olması gereken ve habere eklenen belge gerçeği yansıtmıyor. Kaldı ki bu okulumuzda öğrenci sayısı az olduğu için , imam hatip okuluyla birlikte bilim sanat merkezi olarak kullanılma teklifi ilçe müdürlüğümüzce yapılmıştır. Burada ilçe müdürlüğümüzün konuyla ilgili yazmış olduğu resmi belgeyi eklemeyip ,  il müdürünün imzasıyla ; sadece il milli eğitim müdürlüğünde bulunan belgenin sızdırılıp algı yaratılması ahlaksızlığını yapan hainleri de takdirlerinize bırakıyorum. Bu bilgi ve belgeleri sızdıranlarla ilgili ve haberlerle ilgili hem Cumhuriyet savcılığına suç duyurusu hem de Milli Eğitim Bakanlığına şikayet dilekçesi verdim. 

 

4. Kişisel mal varlığım üzerinden belgeler yayınlıyoruz diye  a 4 kağıdına bilgisayardan rezidans yazarak , bununla da kalmayıp altına el yazısı ile ekleme yaparak işte belgeler diye basına sunmak ve hedef göstermek hem basın ahlakına hem de insan ahlakına yakışmamaktadır. Ben ilçe müdürü olmadan öncede Volvo S 60 marka araca biniyordum . Eşimde Audi A4 marka araca biniyordu. İkisi banka ipotekli olmak üzere 3 evim bulunuyordu. İlçe müdürü olduktan sonra bunları edinmiş değilim. 2010 yılından bu tarafa benim ve eşim üzerine alınıp , satılan araçların tamamını üzerimde göstermeniz ahlaksızlığın daniskasıdır. Rezidans diye 1.1 milyon yazıp ahlaksızca basına servis ettiğiniz ev şeker mahallesinde 1+1 ve fiyatı 70 bin Tl olan evdir. Bunlarda inşaat halindeyken alınmış ve satılmıştır. Allah’a şükür bu konuda hem yetkili mercilere hem de Allah’a veremeyeceğimiz hesabımız bulunmamaktadır.

 

5. Odatv.com internet sitesinde yayınlanan haberlere yönelik haberi yapan muhabire yapmış olduğum açıklamalar saptırılarak yeniden iftira dolu haberler yapılmıştır. Muhabire verdiğim belgeler habere eklenmemiştir.  Odatv.com üzerinden, Milli Eğitim Bakanlığında yolsuzluk algısı oluşturmaya çalışılmaktadır. İl milli eğitim müdürlüğünde bulunan bazı belgelerin bu sitede yer alması ve paslanması irdelenmelidir. Hiçbir suretle bilgime başvurulmadan, masa başında düzenlenen sahte belgeler ve çarpıtmayla iftira dolu bu haber yapılmıştır. Son olarak şunu eklemek istiyorum. Görev yaptığım süre içerisinde yapılan ihalelerde bir tek yolsuzluk, usulsüzlük tespit edilsin bugün görevi bırakırım.

 

6. Saygı Öztürk’ün sözcü gazetesinde 15 Nisan tarihli yazıyla beraber odatv.com sitesinde çıkan haberi beraber değerlendirdiğiniz ve odatv.com sitesinde hakkında haber çıkan ve haber çıkartacağız diye işaret edilenlere göz attığınız zaman operasyonun boyutunu anlayabilirsiniz. 15 Nisan tarihinde Sözcü gazetesinde Saygı Öztürk’ün benimle ilgili yazdıklarından sonra, son cümlesinde pazartesi bekleyin daha neler çıkacak açıklaması bu haberlerin ve operasyonun bir parçasıydı. Sözcü gazetesinde okul müdürlerine whatsap üzerinden Eğitimsen’in LGBT faaliyetleri ve katil devlet afişlerine izin vermeyiniz açıklamalarım üzerine önce Eğitimsen hakkımda suç duyurusunda bulundu. Sonra Saygı ÖZTÜRK köşesinden beni hedef gösterdi ve akabinde odatv.com sitesinde pazartesi çıkacak dediği yalan ve iftira dolu haberler yazıldı. Bütün bu operasyonların bir parçası olan ve göreve geldiğim günden bu tarafa beni hedefe koyan ve operasyonun bir parçası olan Saygı ÖZTÜRK’ün şahsımı hedef alan açıklamalarının ve bu operasyonunun altında yatan neden ben göreve geldikten sonra Eğitimsen üyesi olan öğretmen eşiyle ilgili taleplerinin karşılanmaması ve rahatsız olarak emekli olması olabilir mi ? Ben göreve geldikten sonra fincancı katırları neden ürkmeye başladı ve sürekli olarak sözcü gazetesi , odatv.com,solhaber portalı, karşı gazetesi gibi yerlerde sürekli haberler yaptırılıyor bunlara iyi bakmak lazım. İster ilçe müdürü olayım isterse sokakta gezen bir vatandaş , asla bu haysiyetsiz ahlaksız yapıya karşı diz çökmeyeceğim.

 

7. Sözcü gazetesi ve Odatv.com üzerinden Eğitimsen’inde işin içinde olduğu bilinçli olarak yapılan bu operasyonlarla kişisel hırsları ve şahsi kavgaları için kendi davalarını bile satmaktan imtina etmeyen zevatlarda dahil olmak üzere; şahsım üzerinden Bakanlığımızı yolsuzluk yapılıyor diye değişik haberlerle yıpratanların amaçları bellidir. Bu kişiler hakkında gerekli adli ve idari soruşturma başlatılması için başvuruda bulundum.

Gereğini arz ederim…

                                                                                     Mehmet YILMAZ

                                                                 Çankaya Milli Eğitim Müdürü

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum