Cemaat abisi: Gördüm, ezberledim, yanıtladım

Cemaat abisi: Gördüm, ezberledim, yanıtladım

Erzurum'daki cemaat evi sorumlusu, 2010'da KPSS sorularının sınavdan birkaç gün önce kendilerine verildiğini itiraf etti: "Sorulara iyice bak, cevapları aklında tut" dediler ben de ezberledim...

Mesut Hasan BENLİ

FETULLAH Gülen'in akrabası Muhammet Sait Gülen'in Erzurum'da gittiği cemaat evinin sorumlusu Süleyman Yörük, Kamu Pesoneli Seçme Sınavı KPSS ile ilgili çarpıcı itiraflarda bulundu. Savcı Yücel Erkman'a 11 sayfa ifade veren darbe soruşturması tutuklularından Yörük, 2010 yılı KPSS sorularının nasıl kendisine verildiğini özetle şu şekilde anlattı:'

TAMAMI ÇIKTI'

"2010 yılında KPSS'den yaklaşık 3-4 gün kadar önce Muharrem Var akşam saatlerinde evime geldi. Bana 'az sonra aramızda kalması gereken bir mevzu olacak' dedi ve laptop bilgisayarını açtı. Bilgisayar ekranında bir takım sorular vardı. Bana 'bu soruları iyece bak ve cevaplarını aklında tut, sorular KPSS'de çıkabilir' dedi. Ben de soruları inceledim ve ezberledim. 10 Temmuz 2010'taki KPSS'de Muharrem Var'ın gösterdiği soruların tamamı çıktı."

TEKRARDA 'YANMIŞ'

"Sınav sonuçları açıklandı. Eğitim Bilimleri testinde 120 sorudan 105 doğru, Genel Yetenek Testinde 60 sorudan 58 doğru ve Genel Kültür Testinde 60 sorudan 38 doğru yaptım. Usulsüzlükler nedeniyle Eğitim Bilimleri sınavı tekrarlandı. 120 sorudan 49 doğru yapabildim."

Muhammet Sait Gülen de ifadesinde, 2010 yılı KPSS öncesinde soruların kendilerine verildiğini itiraf etmişti.

LEONARDO DA VINCI PROJESİ

Savcı Yücel Erkman'ın KPSS dosyası kapsamında şüpheli bulunan bazı isimleri nereden tanıdığı sorusuna da Süleyman Yörük, şu karşılığı verdi: "Erzurum ilinde Milli Eğitim'e ait Hasankale ilçesinde ismini hatırlamadığım okuldaki müdürün organize etmiş olduğu Leonardo da Vinci Projesi kapsamında 13 günlük bir çalışma programı içinde bulunan şahıslardı." (Hürriyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum