Cengiz Hasmer: Geri Dönüşüm ve Ekonomi

Cengiz Hasmer: Geri Dönüşüm ve Ekonomi

Cengiz Hasmer , insanların ürettiği atıkların doğaya ne kadar büyük zarar verdiğini açıkladı. Cengiz Hasmer, “Bu atıkların dünya nüfus artışı ile birlikte giderek fazlalaşması geri dönüşüm kavramının giderek yaygınlaşmasına neden olmaktadır” dedi.

Cengiz Hasmer , insanların ürettiği atıkların doğaya ne kadar büyük zarar verdiğini açıkladı.  Cengiz Hasmer, “Bu atıkların dünya nüfus artışı ile birlikte giderek fazlalaşması geri dönüşüm kavramının giderek yaygınlaşmasına neden olmaktadır” dedi.

Üretilen atıkların bir kısmının yeniden kullanılabilir olması doğaya verilen zararın minimuma indirilmesini sağlamaktadır. Bu her şey geri dönüştürülebilir demek anlamına gelmemektedir. Atıkların bir kısmı geri dönüşerek doğaya katkı sağlanabilmektedir.

Marketlerde çokça kullanılan plastik poşetlerin yaklaşık 100 yıl boyunca doğada yok olmadığını biliyor musunuz? Günlük olarak o kadar çok plastik şişe, poşet vb kullanılıyor. Bunların geri dönüşüme yollanarak doğaya zarar vermeden yeniden üretilmesi sağlanabilir. Böyle bir durumda doğaya sahip çıkmak insanların elindedir.

Cengiz Hasmer, ülkemizde geri dönüşüm konusunda önemli çalışmaları yaptığı ifade etti ve geri dönüşüm konusunda toplumda verilen önemin henüz tam olarak anlaşılmadığını söyledi.

Bununla birlikte okulların düzenlediği projelerle geri dönüşüm desteklenmekte ve geri dönüşümün farkında bireyler ortaya çıkmaktadır. Geri dönüşüme kazandırılan her atık doğa için yapılan bir güzelliği ifade etmektedir. Sadece plastikler değil, cam, kağıt gibi farklı unsurlarda geri dönüşüm sayesinde yeniden kazanılabilir.

Kâğıt üretiminde yok edilen ormanların önüne geçmek için geri dönüşüm oldukça önemlidir. Kullandıktan sonra çöpe atılan kâğıtların yerine geri dönüşüme gönderilen kağıtlar hem ülke ekonomisine hem de doğaya büyük katkı sağlamaktadır. Geri dönüşüm için kullanılan her kağıt yok edilecek olan bir ağacın önüne geçmektedir.

Cengiz Hasmer, geri dönüm konusunda “farkındalık” konusunu vurguladı.

Geri dönüşümün daha yaşanılabilir bir dünya için önemli olduğunun farkında olmalıyız. Yok edilen ormanlar, kirlenen doğa, kirlenen atmosfer uzun vadede dünyamız için büyük risk oluşturmaktadır. Bu riski minimum düzeyde tutmak için geri dönüşüm kutularına daha fazla atık bırakmalıyız. Her geri dönüşüm geleceğe yapılan yatırımı ifade etmektedir.

İnsanlık adına oldukça önemli olan su geri kazanılabilir bir özelliği de bünyesinde bulundurmaktadır. Arıtma ve damıtma gibi çeşitli işlemlerle sular yeniden kullanılabilir olmaktadır. Böylece dünya üzerinde giderek azalan su rezervi korunarak gelecek kuşaklara önemli bir miras bırakılabilir.

Cengiz Hasmer, sağladığı hizmet faaliyetleri arasında geri dönüşüm projelerine önemli destek sağlamaktadır. Geri dönüşüm merkezleri hazırlanması, bakım ve onarımının gerçekleştirilmesi veya yeniden projelendirilmesi gibi çeşitli hizmetlerle dünyamız için, daha iyi bir gelecek için destek sağlamaktadır. Cengiz Hasmer, hizmet sağladığı alanda gerekli tüm belgelere sahiptir ve profesyonel destek sağlamaktadır.

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.