Cengiz Hasmer: Kentsel Temizlik ve Sağlığımız

Cengiz Hasmer: Kentsel Temizlik ve Sağlığımız

Kentsel temizlik konusu, sağlığımız ile doğrudan ilgilidir. Cengiz Hasmer, konu hakkında önemli bilgiler verdi. İşte Cengiz Hasmer'in açıklamaları...

Her geçen gün artan dünya nüfusu beraberinde artan çöpleri ve kirleri de getirmektedir. Kentlerdeki aşırı nüfus yoğunlaşması, sağlanan alt yapı hizmetlerinin yetersiz kalmasına neden olmaktadır. Uzun yıllar kentsel temizlik konusunda faaliyet gösteren Cengiz Hasmer; sitemize açıklamalarda bulundu.

Kentsel temizliğin önündeki en önemli engel ise alt yapı hizmetlerinin yetersiz kalmasının yanında toplumun bilinçlendirilmesi konusunun altını çizen Cengiz Hasmer;  insanların ortak kullanım alanlarını (cadde, sokak, bahçe) bilinçsizce kirletmesinin kentsel temizliği bir zorunluluk haline getirdiğini ifade etti.

Otoyollardan geçen binlerce araçtan atılan yiyecek ve içecekler, sigara izmaritleri, gazeteler gibi birçok unsur otoyolların düzenli olarak temizlenmesi zorunluluğunu doğurmaktadır. Kentsel temizlik alanında öncelikli olarak yerel yönetimler çalışmalar sürdürmektedir. Belediyeler çöp arabalarıyla düzenli olarak çöp konteynırlarının temizliğini sağlamaktadırlar. Fakat çöp konteynırlarının temizliğinin sağlanması tek başına kentsel temizliğin sağlanmasında yetersiz kalmaktadır.

Belediyelerin park ve bahçeleri  temizlemesinin, ortak kullanım alanlarının temizliğine verilen önemi gösterdiğini söyleyen Cengiz Hasmer,  düzenli olarak park ve bahçeler temizlenerek vatandaşların hem temiz hem de sağlıklı ortamlarda bulunmasına imkân sağlandığını ifade etti.

Caddelerin temizlenmesine kullanılan süpürgeli araçlar ile hem sulama hem de süpürme işlemi gerçekleştirerek cadde temizliğini sağlamaktadırlar. Günümüzde temizlik alanında en büyük yardımcılar arasında bu araçlar sayılabilmektedir. Kentsel temizliğin sağlanması adına günlük yüzlerce kilometreyi bulan temizlik menziline sahip bu araçlar vatandaşların daha temiz bir kente sahip olmasını sağlamaktadır. Cengiz Hasmer; kentsel temizlik araçlarının teknolojik açıdan yenilenmesinin önemine değindi.

Kentsel temizlik sadece görünen çöplerin temizlenmesini ifade etmemektedir. Her gün milyonlarca kişinin kullandığı toplu taşıma araçlarının düzenli olarak dezenfekte edilmesi de kentsel temizliğin bir parçasını oluşturmaktadır. Milyonlarca kişinin daha sağlıklı bir ortamda seyahatlerini sürdürmeleri için otobüs, metrobüs, vapur vb. toplu taşıma araçları düzenli olarak temizlenmektedir.

Kentsel temizliğin farklı bir yönüne dikkat çeken Cengiz Hasmer, şunları ifade etti; “Görsel kirlilik tabirine uygun olarak, yazılarla dolu duvarların yeniden boyanması örnek olarak gösterilebilir. Duvarlara yapıştırılan ilanlarda zamanla birikerek duvarların kötü görünmesine neden olabilir. Bu alanlarda da gerekli bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştirilerek kentsel temizlik temasına vurgu yapılmaktadır.”

Kentsel temizlik alanında yüklenici firma özelliği gösteren Alsancak Yapı bugüne kadar sayısız temiz kent projesini desteklemiştir. Temiz kentlerin oluşmasının ardındaki gizli kahramanlardan olan firma alanında uzman personelleri bünyesinde bulundurarak profesyonelliğini ön plana çıkarmaktadır.  

Kaynak: Cengiz Hasmer: Kentsel Temizlik ve Sağlığımız

İlgili Haberler
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.