Ceylin'in vahşetinde ilk ifade

Ceylin'in vahşetinde ilk ifade

İzmir'in Ödemiş İlçesinde, evlerinin önündeki parkta 2 gün önce ortadan kaybolan ve dedesinin cep telefonuna gelen 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı mesajdan kaçırıldığı belirlenen 10 yaşındaki Ceylin Atik, en son su içerken görüldüğü...

Faruk ÇARK

Komşu Ş.T.'nin ilk ifadesinde, "Ceylin yere düştü öldü, ben de korktum sandığa sakladım" dediği belirtiliyor. Eşiyle birlikte gözaltına alınan söz konusu kadının 2 çocuğunun 2008 ve 2009'da hayatını kaybettiği öğrenildi.

Küçük çocuğun boğularak öldürüldüğü değerlendirilirken cinayet ve olay yeri inceleme polisleri evde uzun süre çalışma yürüttü.

Ödemiş 50'nci Yıl Ortaokulu öğrencisi Ceylin Atik, 10 Haziran Cumartesi günü, arkadaşlarıyla oynamak için Cumhuriyet Mahallesi'nde evlerinin önündeki Kazım Karabekir Parkı'na gitti. Atik'in uzun süre ortalıklarda görünmemesi ve eve dönmemesi üzerine merak eden dedesi Mustafa Atik ve babaannesi Ülkü Atik, arkadaşlarına sormalarına ve gidebileceği yerlere bakmalarına rağmen, torununu bulamadı.

DEDENİN TELEFONUNA KAÇIRILDI MESAJI

Bunun üzerine Atik'in yakınları Ödemiş İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne giderek kayıp başvurusunda bulundu. Yakınları sosyal medyadan da Ceylin'in fotoğraflarını paylaşıp, bulunması için yardım istedi. Ancak, Mustafa Atik'in telefonuna, 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı mesaj gelmesiyle, anne ve babası ayrı yaşadığı için dedesi ve babaannesi ile kalan Ceylin Atik'in kaçırıldığı anlaşıldı.

Polis, dede Atik'e gelen mesajdan yola çıkarak şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı. Polis, istihbarat çalışmasıyla Ceylin'in en son parkın yanındaki Şengül Sokak'taki bir apartmanın dördüncü katındaki komşuları oto tamircisi 33 yaşındaki S.T. ve ev kadını 30 yaşındaki Ş.T. çiftinin evinde su içerken görüldüğünü belirledi.

Bunun üzerine, bugün saat 10.30'da çiftin evlerinde parmak izi incelemesi ve arama yapıldı. Olayın duyulmasıyla birlikte çok sayıda vatandaş ve minik Ceylin'in yakını da olay yerine geldi. Gergin bekleyiş ise dakikalar içerisinde devam etti. Polis, bekleyiş sırasında bölgeyi geniş bir güvenlik şeridine aldı ve kimseyi yaklaştırmadı. Yaşanabilecek bir olaya karşı da ekipler takviye kuvvetlerle evin önünde önlem aldı.

SANDIĞA SAKLAMIŞ!

Yapılan incelemede minik Ceylin'in cesedi apartmanın bodrum katında bulundu.

EŞİYLE BİRLİKTE GÖZALTINA ALINDI

Ceylin'in ölümüyle ilgili ev kadını Ş.T. ile oto tamircisi olan kocası 37 yaşındaki S.T. gözaltına alındı. Linç girişimine karşı gizlice polis ve jandarma tarafından yarım saat sonra evden çıkarılan çift, İzmir İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürülürken, 3 yaşındaki çocukları M.Y.T. ise bir yakınlarına teslim edildi. S.T.'nin olay sırasında evde olmadığı öğrenildi.

'CESEDİNİ SANDIĞA KİLİTLEDİM'

Ş.T.'nin polise verdiği ilk ifadesinde olay günü oğlu ile parkta oynadıklarını belirtip, "Ceylin, oğlumu çok severdi. O da bize katıldı. Bir süre birlikte oynadıktan sonra su içmek ve dinlenmek için eve çıktık. Ceylin, evin içinde koştururken, ayağı kayıp düştü. Başını yere çarptı. Öldüğünü anlayınca, korkup, cesedini odaki sandığa kilitledim" dediği öğrenildi.

MESAJ BİR YAKINININ TELEFONUNDAN

Ceylin Atik'in dedesine gelen 'Polise haber vermeyin. Torununu öldürürüz' yazılı SMS'in de Ş.T. tarafından bir yakınının cep telefonundan gönderildiği belirlendi.

Öte yanda vücudunda herhangi bir kesici alet ve kurşun yarası bulunmayan Ceylin Atik'in cesedi, savcı ve polisin evdeki gerekli incelemelerinin ardınan otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu Morgu'na gönderildi.

Zanlılar oto tamircisi 33 yaşındaki S.T. ve ev kadını 30 yaşındaki Ş.T emniyet müdürlüğüne götürüldü

ÖFKELİ KALABALIK BİNAYI TAŞ YAĞMURUNA TUTTU

Ceylin'in ölü bulunduğunun duyulmasıyla birlikte olay yerindeki öfkeli kalabalık, binaya girmek istedi. Kapıda önlem alan polis ekipleri, içeri girmek isteyen kalabalığa engel olmak isteyince, arbede çıktı. Kalabalık, binayı taş yağmuruna tutup, camlarını kırdı. Ardından da polis barikatını aşanlar, içeri girmeye çalıştı. Jandarma ve çevik kuvvetten takviye istendi. Polis, biber gazı sıkarak öfkeli kalabalığı dağıttı. Çıkan arbedede 3'ü polis 8 kişi yaralandı. Yaralılar, ambulanslarla Ödemiş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.