Ceza yapılandırması genişledi

Ceza yapılandırması genişledi

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, 15 Temmuz darbe girişiminde demokrasiden yana tavır sergileyen medya kuruluşlarına RTÜK tarafından kesilen cezaların yeniden yapılandırılması düzenlemesi eklendi.

Önder Yılmaz

Yeniden yapılandırma kapsamına, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları, belediyelerin su, atık su ve katı atık alacakları, Kredi Yurtlar Kurumu'nun vergi dairelerine intikal eden alacakları da alındı. Varlık barışı kapsamında yapılan değişiklikle de yurt dışından getirilecek her türlü gemi, yat ve diğer su araçları için "kanunun yürürlüğe girdiği tarih itibariyle sahip olma" şartı konuldu.

 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, varlık barışını da içeren "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına İlişkin Kanun Teklifi" görüşülürken verilen bir önerge ile yeniden yapılandırma kapsamı genişletildi.

Medya kuruluşları

Trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti idari para cezaları, belediyelerin su, atık su ve katı atık ücret alacakları kapsama alındı. Önergeyle, Askerlik Kanunu, Karayolları Genel Müdürlüğü Kuruluş ve Görevleri Hakkında Kanun, Milletvekili Seçimi Kanunu, Karayolları Trafik Kanunu, Mahalli İdareler ile Mahalle Muhtarlıkları ve İhtiyar Heyetleri Seçimi Hakkında Kanun, Anayasa Değişikliklerinin Halkoyuna Sunulması Hakkında Kanun, Karayolu Taşıma Kanunu, Nüfus Hizmetleri Kanunu ve Karayolları Genel Müdürlüğünün Teşkilat ve Görevleri Hakkında kanun gereğince verilen idari para cezaları, il özel idarelerinin idari para cezaları, özel idare payı hariç ödenmeyen asli ve fer'i alacaklar da yapılandırma kapsamına alındı. Düzenlemeyle darbe girişimi sırasında demokrasiden yana tavır koyan ve hükümet tarafından taktirde karşılanan medya kuruluşlarının RTÜK tarafından kesilen idari para cezalarının da yeniden yapılantırılmasının önü açıldı.

Bir başka önergeyle eczacılara stok affı getirildi. Buna göre, eczaneler, stoklarında kaydi olarak yer aldığı halde fiilen bulunmayan ilaçları, bu düzenlemenin yürürlüğe girmesiyle birlikte 3 ay içinde maliyet bedeli üzerinden fatura düzenleyerek kayıtlarından çırabilecek. Bu kayıtlar için yüzde 4 KDV ödenecek. (Milliyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.