Çılgın Proje: Genç Memur-Sen

Çılgın Proje: Genç Memur-Sen

Gündoğdu: Mavi Marmara Şehitleri, İnsanlığın ve Ümmetin Yüz Akıdır

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Mavi Marmara şehitleri, insanlığın ve ümmetin yüz akıdır. Mavi Marmara şehitleri; zalimlere karşı meydan okuyuşun kahramanlarıdır” dedi.

 

Memur-Sen Konfederasyonu’nun Gençlik Teşkilatı Genç Memur-Sen tarafından organize edilen “Mavi Marmara Gecesi”  MEB Şura Salonu’nda geniş katılımla gerçekleştirildi.

 

alt 2

 

“ÖLDÜRMEYİ GEÇİM KAYNAĞI GÖRÜYORLAR”

Programın açılış konuşmasını yapan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, “Mavi Marmara'da Furkan Doğan'ı şehit edenler, Furkan Doğan'ın yolculukta ne yapmak istediğini bilip, kendilerinin de buna karşı koyma gerekçesini tahrip edilmiş Tevrat'a dayandırıyor. Siyonistler öldürmeyi geçim kaynağı olarak görüyor, onlara da kapitalistler ile emperyalistler sponsor oluyor. Bir tarafta insanlık ve yardım için, adalet için yürüyen Hıristiyan, Yahudi veya Müslüman aktivistler. Bir tarafta bunlara engel olan Siyonistler. Bu boyutuyla baktığımızda hangi Mavi Marmara’da kimlerin olduğu,  hangi şekilde yolculuk yaptığının bir önemi yok. Mavi Marmara’nın yürüyüş amacına baktığımızda hepimiz Mavi Marmara’nın yolcularıyız. Çünkü Mavi Marmara’nın yürüyüşü, Habil ile Kabil arasındaki savaşta taraf olmaktır. Habil’in yanında yer olmaktır. Hz Musa ve Firavun’un arasında Hz. Musa’nın yanında yer almaktır” dedi.

 

GENÇLERE MEDENİYET DAVASI UYARISI

Furkan'ın Amerikan vatandaşı olmasının öldürülmesini engellemediğini söyleyen Gündoğdu, gençlere medeniyet davasını yansıtan kitaplar okumaları tavsiyesinde bulundu. Gündoğdu, "Bu mücadelenin adı İslam medeniyeti ile Batı uygarlığı kavgasıdır. Bunun çözümü dini, ırkı, cinsiyeti ne olursa olsun, doğuştan gelen haklara sahip çıkan, her bireyin bir araya gelmesidir ve dağınıklığı neredeyse içselleştirmiş bir İslam âleminin birlikteliğinden ittihad-ı İslam'dan geçiyor" şeklinde konuştu.

 

“KUDÜS’Ü ÖZGÜRLEŞTİRECEK YÜRÜYÜŞ MAVİ MARMARA”

Siyonistlerin ideolojileriyle kendilerine yakışanı yaptığını belirten Gündoğdu, Mescid-i Aksa'nın saldırıya uğramasının bu projenin bir parçası olduğunu ifade etti. Mescid-i Aksa'nın dünyanın kültür mirası olduğuna işaret eden Gündoğdu, saldırıyı Birleşmiş Milletler'in bile bile seyrettiğini vurguladı. Gündoğdu, dünya mazlumlarına sahip çıkan tek ülkenin Türkiye olduğuna vurgu yaparak, “Mescid-i Aksa ümmetin onurudur. Kudüs ile Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü, Gazze'deki ablukanın son bulması ve adalet arayışı için çıktıkları yolda şehit olanlar onurumuzdur. Mavi Marmara’nın başlattığı yürüyüşün, ezilen halkların özgürlüğüne, Kudüs’ü özgürleştirecek büyük yürüyüşe dönüşmesini diliyorum” şeklinde konuştu.

Gündoğdu, Mavi Marmara’nın zulme karşı insanlığı inşa gemisi olduğunu ifade ederek, “Mavi Marmara şehitleri, insanlığın ve ümmetin yüz akıdır. Mavi Marmara şehitleri; zalimlere karşı meydan okuyuşun kahramanlarıdır” dedi. Gündoğdu, İsrail’in Mescid-i Aksa saldırısını da kınayarak, İsrail’in yaptıklarının hesabını vereceğini söyledi. 

 

MMR_3092

 

“MAZLUMUN YANINDA ZALİMİN KARŞINDAYIZ”

“Bütün şehitlerimize rahmet diliyorum” diyen Gündoğdu, Sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Dinimizin bir mensubu olmadıkları halde doğuştan gelen hakların mücadelesini veren o aktivistleri de ayakta alkışlıyorum. Rachel’ı birkaç cümleyle anmak lazım, 2003 yılında Amerika’dan Gazze’ye geliyor, Hristiyan genç bir kız. Gazzeli çocuklarımıza sahip çıkıyor İsrail artık kızgınlığın zirvesinde ve bir gün komutan ‘Rachel sen bizdensin bu çocukları öldürmeyi tanrı Yehova emrediyor’, nasıl bir tanrı çocukları öldürmeyi emreder cümlesini biliyorsunuz, Rachel’ın cevabı bu. ‘Masum yavruları öldürmek bizdense ben bizden değilim’ diyor ve İsrail iş makinaları altında ezilerek can veriyor. Bizler Rachel’dan yana, mazlumlardan yana tarafız. Zalimlerin karşısındayız.”

 

MEMUR-SEN’İN ÇILGIN PROJESİ GENÇ MEMUR-SEN

Memur-Sen’in öncülük yaptığı projeler arasında en çılgın olanın Genç Memur-Sen’in kurulması fikri olduğunu belirten Gündoğdu, “Sizlere yasaksız bir Türkiye emanet edebilmek için her türlü hazırlığımızı yaptık ve bunu yüzde 90 başardık sizden bu ülkenin geleceğini yeniden inşa etmenizi bekliyorum. Geleceğiniz ve kariyeriniz bizim için çok önemlidir. Adanmış yürekler olarak çalışmanızı ter akıtmanızı bizi, sizin projelerine daha çok sahip çıkmaya mecbur etmenizi öneriyorum” diye konuştu.

 

alt 5

 

“İSTİKBALİN TEMİNATIYIZ”

Genç Memur-Sen Genel Başkanı Eyüp Beyhan ise konuşmasına “Bir insanlık yürüyüşü, bir özgürlük yürüyüşü, bir Mescit-i Aksa yürüyüşü olan Mavi Marmara’nın öncülerine, destekçilerine selam olsun” sözleriyle başladı. Beyhan, Genç Memur-Sen’in iyilik hareketi olduğunu belirterek,  “İyi insanlar toplumun teminatıdır. Memur-Sen ve Genç Memur-Sen bu teminatın aracıdır. Tarihten aldığı mirasla, adalet ve özgürlük temelinde erdemli bir toplumun inşası ve ihyası için çalışmaktayız. Erdemli topluma ruh, olmaz nefes olmak, yol açmak, haykırmak, söylenmiş sözleri birleştirerek, bir çatı altında toplamak, haksızlığa karşı koyarak, merhametin gençlik halkalarını oluşturarak, istikbalin teminatı oluyoruz” ifadelerine yer verdi.

 

alt 1

 

Öte yandan programda “Üçüncü Fotoğraf Mavi Marmara” isimli tiyatro gösterisi izleyenlere duygulu anlar yaşattı.

 

alt 6

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.