Cizre'de bombalı saldırı:11 polis şehit , 70 yaralı

Cizre'de bombalı saldırı:11 polis şehit , 70 yaralı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde polis kontrol noktasına PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi.

PKK'lı teröristlerce bomba yüklü kamyonla düzenlenen saldırıda ilk belirlemelere göre, 11 polis şehit oldu, 70 kişi yaralandı. 

Şırnak’ın Cizre İlçesi’nde bu saba PKK’lı teröristler polise bomba yüklü araçla saldırdı. Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ndeki şiddetli patlamada yaralananlar olduğu belirtildi. Saldırı sonrası Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak'taki sağlık personeli acil göreve çağrılırken, 12 ambulans ve 2 heliopter bölgeye sevk edildi.

Cizre’nin Konak Mahallesi’nde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü binasına bugün saat 07.00 sıralarında PKK’lı teröristler tarafından bomba yüklü araçla saldırı düzenlendi. Teröristler emniyet binasının yakınına götürdüğü aracı infilak ettirdi. Şiddetli patlama ilçenin her tarafından duyulurken olay yerine ambulanslar sevk edildi. Polis, ilçenin giriş ve çıkışlarını tutarak saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlattı.

11 ŞEHİT, 45 YARALI

İlk belirlemelere göre, saldırıda 11 polis memuru şehit oldu, 2'si ağır 45 kişi yaralandı.

Yaralılar 112 Acil Servis ekiplerince kaldırıldığı Cizre Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Bombalı aracın binaya 50 metre uzaklıktaki polis kontrol noktasında patlatıldığı belirtiliyor.

SAĞLIK BAKANLIĞI'NDAN ACİL ÇAĞRI

Sağlık Bakanlığı, Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelen patlamaya 12 ambulans, UMKE ve 2 helikopterle müdahale edildiğini, uçak ambulansın ise hazır bekletildiğini açıkladı. 

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Şırnak-Cizre İlçe Emniyet Müdürlüğü binasında meydana gelene patlamaya 12 ambulans ve UMKE, 2 helikopterle müdahale edilmekte, uçak ambulans ise hazır bekletilmektedir" denildi.

Açıklamada, "Şırnak’taki hastanelerimizin sağlık personeli acil göreve çağrılmış ve hastaneye intikal ettirilmişlerdir. Çevre illerdeki hastanelerimiz de teyakkuza geçirilmiştir" ifadesi kullanıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.