Çocuklar artık 4-5 yaşında okullu olacak

Çocuklar artık 4-5 yaşında okullu olacak

Milli Eğitim Bakanlığı, ilkokula başlamadan önce en az 1 yıl okul öncesi eğitimi sağlamak amacıyla 4-5 yaş grubundaki çocukları okullaştıracak. Bakanlık, beslenme haricinde velilerden ücret almayacak

Lütfi ERDOĞAN

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 4-5 yaş grubunda yüzde 70 okullaşma hedefini yakalamak için harekete geçti. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri sosyo-ekonomik duruma göre belirli okullarda ücretsiz anaokulları ve anasınıfları belirleyecek. Tüm çocukların en az 1 yıl, okul öncesi eğitim almış olarak ilkokula başlamaları sağlanacak. Öncelikle bir sonraki yıl zorunlu eğitime başlayacak 54-65 aylık çocuklar okul öncesi eğitim kurumlarına kaydedilecek.

Okulun kayıt bölgesindeki 54-65 aylık çocukların eğitim talebi karşılandıktan sonra daha küçükler için grup açılacak.

ÜCRET YOK

Bu kapsamda okul tarafından beslenme ve benzeri hizmet verilmemesi durumunda veliden ücret talep edilmeyecek. Talep edilmesi durumunda ise ücret, velilerin çocuklarını okula göndermelerine engel teşkil edecek düzeyde olmayacak. Ücret alınmayan dezavantajlı yerleşim yeri ve okullara yardımcı personel istihdamı konusunda ayrıcalık gösterilecek. Bu okulların kırtasiye, temizlik, eğitim araç gereci zamanında karşılanacak. Fiziki mekanlardan tam kapasite ile yararlanmak için yarım günlük eğitim konusunda titizlik gösterilecek. Okulun kayıt alanında okul öncesi eğitim kurumlarına kayıt yaptıramayan yarım gün eğitim talebi olan çocuklar varken ücretli çocuk kulübüne onay verilmeyecek. Kulüp açılacak okullarda velilerin çocuklarını kaydında gönüllülük esasına dikkat edilecek. İl ve ilçe milli eğitim müdürlükleri e-okul sisteminde kendilerine bağlı okul öncesi eğitim kurumlarının derslik, şube ve çocuk sayılarını kontrol edecek. Varsa kapasite altında çocuk kaydı olan anaokulu veya ana sınıfı ile ilgili alan taramalarını yaptıracak ve okullaşmayı artırıcı önlemler alacak.

Haber Türk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.