Çorum’da Diriliş Ertuğrul Coşkusu

Çorum’da Diriliş Ertuğrul Coşkusu

TRT’nin sevilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un oyuncuları, Çorum Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya geldi.

TRT’nin sevilen dizisi "Diriliş Ertuğrul"un oyuncuları, Çorum Belediyesi’nin düzenlediği söyleşide vatandaşlar ve öğrencilerle bir araya geldi.

Atatürk Spor Salonunda gerçekleştirilen söyleşide oyuncular Nurettin Sönmez, Esra Bilgiç, Celal Al ve Kaptan Gürman hayranlarının sorularını yanıtladı.

Ünlü oyuncular, canlandırdıkları karakterlerden çok etkilendiklerini, gerçek yaşantılarında da bunu hissettiklerini ifade ettiler.

Programda bir konuşma yapan Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, ünlü oyuncuların çalışmalarının çok önemli olduğunu belirterek, “Adeta milletimize yeniden bir diriliş ruhu aşılıyorlar. Tarihimizi aslına uygun olarak bir senaryo haline getirmek ve bu kadar beğeni kazanmak çok kimseye nasip olacak iş değildir. Tarihimizi, padişahlarımızı neredeyse yatağında, sarayında rahat gün görmemiş ömrü seferlerde geçmiş Sultan Süleyman’ı bile eşinin yanından ayrılmayan, sarayından ayrılmayan bir padişah gibi sunanların olduğu tarihi reytinge kurban edenlerin olduğu dönemde bizim tarihimiz bu değildir, bizim ecdadımız bu değildir diyerek ortaya muhteşem bir eser çıkaran bu dizi ekibine teşekkür ediyorum” dedi.

Dünyada 600 yıl boyunca hüküm süren ve topraklarda devletler kuran az millet olduğuna dikkat çeken Başkan Külcü, “Osmanlı yada Türk kelimesiyle büyük bir devleti, milleti ve medeniyeti ifade ediyoruz. Şunu herkes bilmelidir ki başkaları için toprak önemli olmayabilir. Bayrak önemli olmayabilir. Devlet de önemli olmayabilir. Biz bunlar için yaşarız, biz bunlar için ölürüz. İçimizde bunu idrak etmeyenler, bunun ne demek olduğunu kavramayanlar olabilir. Biz birkaç haini ayrı tutarsak, Kürdü ile, Türküyle, Lazıyla Çerkeziyle 78 milyon tek devlet, tek millet, tek bayrak demeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Abdurrahman Alp karakterini canlandıran Celal Al bir soru üzerine, "Bize bu teklif geldiğinde yapımcımız Mehmet Bozdağ bize, bu dizide anlatacağımız şey aslında bir iş, bir dizi olarak değil, atalarımızı hakikatiyle anlatabilmek olduğunu söyledi.

Milletin teveccühü ile tarihi bilen Ertuğrul Gaziyi, Bamsıyı, Halime Sultanı bilen bir nesil yetiştiğini anlatan Bozdağ, “Bu işte zerre kadar payımız varsa hamd olsun diyorum. Genç kardeşlerime sesleniyorum, Ertuğrul Gazi ölmedi, Halime Sultan ölmedi, Bamsı, Abdurrahman, Doğan Alp ölmedi. Bunlar sizlerin yüreğinde yeniden dirilecek yeniden yaşayacak ve yaşattıracak olanlar sizlersiniz. diye konuştu.

“İNSANLAR BENİ HALİME SULTAN OLARAK KABUL ETTİ, HALİME ABLA DİYE SESLENİYORLAR”
Dizide Halime Sultan karakterini canlandıran Esra Bilgiç’de oyuncuya canlandırdığı karakterin yakışması gerektiğini söyleyerek, "İnsanlar beni Halime Sultan diye kabul etti, bu benim için çok büyük bir gurur. Yolda insanlar beni görünce Halime Abla diye sesleniyorlar. Ben dizide yeri geliyor ağlıyorum. Dizide yaşanan olaylarda tüm içtenliğimi ortaya koyarak oynadığım için izleyicilerin de bunu hissettiğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

Bir soru üzerine Bilgiç, "Halime Sultan ile Hürrem Sultan arasındaki farkı hepimiz biliyoruz aslında. Ama ben Hürrem Sultanın anlatıldığı gibi olmadığına inanmak istiyorum. Osmanlı padişahının eşi olmak inanılmaz bir şey olsa gerek. Ben yanlış lanse edildiğini düşünüyorum" dedi.

Bamsı karakterine hayat veren oyuncu Nurettin Sönmez ise, “Aklınızın sağlamlığı kadar bedeninizin sağlamlığı da önemli. Beden zayıfsa akıl zayıflar. akıl zayıfsa beden zaten zayıftır. Fiziksel olarak kendinizi işlemi düstur edinirseniz özünüz, sözünüzde daha iyi olacaktır” ifadelerini kullandı.
Programa, yaklaşık 10 bin kişi katılırken birçok vatandaş da dışarıda bekledi. Söyleşinin ardından oyuncular Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü’yü makamında ziyaret etti. Külcü, oyunculara ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek başarılarının devamını diledi. Ayrıca Çorum Belediyesi tarafından yılın dizisi seçilen "Diriliş Ertuğrul"un oyuncularına plaket verildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.