Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz

Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz

Başbakan Davutoğlu, "Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu AK Parti İl Başkanları Toplantısı'ndaki konuşmasından satır başları şöyle:

- Şanlıurfa'ya tek başımıza değil Anadolu ile geldik. AK Parti gönülleri buluşturmaya geliyor. Gelecek ayki toplantımızı da Edirne'de yapmayı planlıyoruz.

- Çözüm süreci mekanizmasını kurduk ancak 6-7 Ekim olayları sebebiyle ortaya çıkan yeni bir durum söz konusu oldu Türkiye'nin demokrasi atmosferini ihlal ederek vandalizme başvurdular. Çözüm süreci kamu otoritesinin alternatifi değildir.

- Sadece güvenliği temin açısından değil özgürlükleri korumak için iç güvenlik reform paketini Meclis'e sunduk.

- Özellikle toplantı ve gösteri hakkının kullanılması esnasında ortya çıkan istismarları yok etmek için önlemler alındı.

Silahlar bir kenara konulacak

- Çözüm sürecini kararlılıkla sürdüreceğiz. Ama Hakkari'den Edirne'ye, Muğla'dan Artvin'e kadar Türkiye'nin her bir köşesinde kamu düzenini kesinlikle zaafa uğratmayacak her türlü tedbiri de almaya kararlıyız. Türkiye'nin her yerinde siyaset yapmaya, Türkiye'nin her yerinde al bayrağı ve AK Parti bayrağını dalgalandırmaya kararlıyız ve bundan hiçbir şekilde taviz vermeyeceğiz.

- Şimdi bir sınav günü eğer çözüm süreci savunulacaksa öfke, kin ve silah bir kenara konulacak. Bu çerçevedekia adımlarımız devam edecek. Yine bu bağlamda Hacı Bektaşı Veliye ziyaretim ve Tunceli ziyaretim sonrasında çok kapsamlı bir çalışma içine girdik.

-Birileri milleti adam etmeye ayarlı bir devlet anlayışını benimserken, biz millete hadim olan, hizmet eden devlet anlayışını savunduk, savunmaya devam edeceğiz. Birileri kendisinden farklı düşünen herkese, kendisinden farklı geçmişe sahip olan herkese düşmanca duyguları körüklerken, biz bütün düşmanlıklar karşısnıda muhabbetin sözücüsü olmaya devam edeceğiz.

- Siyasete bir seviye, bir karşılıklı saygı getirmek gerekir. Ama maalesef bugün sabah hemen havaalanından buraya gelirken Sayın Kılıçdaroğlu'nun İstanbul'da yaptığı bir toplantıdaki ifadelerinden anlıyorum ki Kılıçdaroğlu'nun kulakları bu tür çağrılara kapalı. Gönülleri kapalı olanların, kulakları da kapalı olur zaten. Gönüllerini açamayanlar, kulaklarını kapatırlar bu tür çağrılara.

- Kılıçdaroğlu ben devleti kendisinden iyi biliyorum diyor belge olarak gazeteyi gösteriyor anlaşılan davleti de gazetelerden öğreniyor.

MİT'i korunaksız bırakmayız

- MİT Müsteşarı üzerinden milli iradeyi hesaba çekemeyenler, anlaşılan o paralel çete, Kılıçdaroğlu'na yeni bir tüyo, malzeme vererek MİT Müsteşarlığına saldırtmaya çalışıyorlar. Bunun arkasında MİT'in son 4-5 yıl içinde köklü bir yeniden yapılanmayla dış istihbaratta kazandığı kapasiteyi kıskanan dış çevreler de var. Kılıçdaroğlu, ciddi bir delil varsa ortaya koyar. MİT de devlet kurumlarımızın hepsi de sadece bu devlete, millete hizmet eder. Hiçbir devlet kurumumuzu bu tür iftiralara karşı korunaksız, dayanaksız bırakmayız

- Biz gerektiğinde hepsine karşı hak bildiğimiz yolda mücadele etmeye kararlıyız.

- İş sağlığı reformu konusunda gerekli adımlarını attık ve bu tür kazaların olmaması için gereken adımları atmaya devam edeceğiz.

- Son iki hafta içinde G 20 zirvesi Filipinler ve Irak ziyareti gerçekleştirdik. Bereketli hilalin merkezinde Urfa vardır. Bağdat ve Erbil'e iki günlük ziyaret gerçekleştirdim. Birçok isimle görüştüm. Irak'ın istikrarından en fazla olumlu etkilenecek ve memnun olacak olan Türkiye'dir bundan en fazla etkilencek olan ilde Urfa'dır. Urfa'da tam bir birlik içinde insanlar bir arada yaşar. Urfa'ya bir kez daha teşekkür ediyorum Suriye'den gelen vatandaşlarımıza kucak açtığınız için.

Irak güvenliği konusunda destek devam edecek

- TSK'nın Irak ordusunun aslı unsuru olan Peşmerge'ye eğitim verdiği alanları gezdik. Irak'ın güvenliği konsunda askeri katkılarımız devam edecek. Bölgesel tehditlere karşı birlikte hareket etmeye kararlıyız. AFAD'ın kurduğu kampları ziyaret ettim farklı etnik grupların nasıl kardeşlik içinde yaşadıklarını gördüm. Bu gün dünyanın neresinde olursa olsun en kısa sürede oraya intigal edebilen bir Türkiye var. Bu destekle guru duydukları için milletimiz AK Parti'ye destek veriyor.

- Sayın Kılıçdaroğlu Irak Trkmenlerini kabul etti ve AK Parti söylemini hatırlatan ifadelerinden ben memnun oldum şahsen demekki AK Parti söylemi yaygın bir hale geliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.