Çukurca'da Çatışma: 1 Üsteğmen Şehit

Çukurca'da Çatışma: 1 Üsteğmen Şehit

Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmalar sürüyor.

 

Hakkari'nin Çukurca ilçesine bağlı Kazan Vadisi girişinde bulunan Kavuşak köyü yakınlarında çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere bir üsteğmen şehit oldu, 6 asker yaralandı, 6 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sırasında henüz belirlemeyen bir sebeple iki sivil vatandaşın da yaralandığı öğrenildi.
 
Kazan Vadisi'nde yaklaşık 15 gün önce kara ve havadan bir operasyon başlatıldı. Güvenlik birimleri, bölgede bir Pkk'lı tespit etti. Bu gelişme üzerine bölgeye özel birlik indirildi. Sabaha karşı çatışma çıktı. Çatışmada bir üsteğmen hayatını kaybetti, 6 asker yaralandı. Operasyon sırasında iki sivil yaralandı. Yaralı 2 sivil, Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Çatışma bölgesi Çukurca'dan dönen 4 helikopterden 3'ü Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na, biri ise Yeni Mahalle Fatih Kışlası'na iniş yaptı. Helikopterin iniş yapmasıyla birlikte piste ambulanslar sevk edildi. Bölgedeki sıcak çatışma devam ediyor.
 
ÖZEL BİRLİKLER KAZAN VADESİ'NDE
 
Çukurca'ya yaklaşık 20 kilometre uzaklıkta bulunan Kazan Vadisi'ndeki sıcak çatışmaların sürüyor. Buradaki çatışmalara, Jandarma Özel Harekat ile Kayseri ile Bolu Komando Tugayları'ndan gelen özel birliklerin katıldığı belirtildi. Kazan Vadisi'nin Kobra helikopterler desteğinde abluka altına alındığı ve çıkan çatışmalarda şu ana kadar 4 askerin yaralandığı ve çok sayıda Pkk'lını da etkisiz hale getirildiği kaydedildi.
 
OPERASYON BÖLGESİNDE 2 SİVİL YARALI
 
Çukurca'nın Kazan Vadisi'nde bulunan Kazan köyü'nde ise 2 kadının yaralandığı belirtildi.
 
Kazan Köyü'nden Aziza Çetin ile Keziba Çetinkaya'nın operasyonlar sırsında yaralandıkları ileri sürüldü. Helikopterlerden atılan bombaların şarapner parçalarından yaralandıkları ileri sürülen Aziza Çetin'in durumunun ciddi olduğu ve Çukurca'da yapılan ilk müdahalenin ardından Hakkari'ye sevk edildiği, diğer yaralalı Çetinkaya'nın ise Çukurca'ya getirilmeden ambulansala Hakkari'ye gönderildiği belirtildi.
 
ŞEHİT EVİNE ATEŞ DÜŞTÜ
 
Hakkari'nin Çukurca ilçesindeki çatışmada şehit olan Üsteğmen Aykut Köroğlu'nun Ankara'da bulunan mahallesinde hüzün var.
 
Acı haberi, Jandarma Genel Komutanlığı'ndaki görevli askerler aileye verdi. Sağlık ekipleriyle şehidin evine giden askerler, zili çaldı. Evde kimsenin olmadığını öğrenen askerler, yakında bulunan şehidin kayınvalidesinin evine gitti. Haberi alan ailenin evinde ağıtlar yükseldi, yakınları telaşla telefona sarıldı. Üsteğmenin, üç aylık çocuğu olduğu öğrenildi. Eşi Sılay Köroğlu'nun ise Bursa'da şehidin anne babasının yanında olduğu bildirildi. Olayın duyulmasının ardından mahalle sakinleri, evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı astı. Acı haberi bildiren askerler, daha sonra evden ayrıldı.
 
ÇUKURCA'DA KEPENKLER KAPALI
 
Bu arada Çukurca Sağlık Ocağı önünde polis ve jandarma ekipleri tarafından geniş güvenlik önlemi alındı. Bu gelişmeler üzerine Çukurca ilçe merkezinde ise kepenkler kapatıldı.
 
Sabah saatlerinde 2 savaş uçağının da Çukurca İlçesi üzerinden geçerek sınıra dağru gittikleri görüldü. Operasyonlar nedeniyle Kazan Vadisi'ne giriş çıkışlarda yasaklandı. Bölgedeki gelişmelerle ilgili yetkililer tarafından ise bir açıklama yapılmadı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.