Cuma Düşmanlarının Son Çırpınışları

Cuma Düşmanlarının Son Çırpınışları

En belirgin vasıfları İslam düşmanlığı olan bazı marjinal gruplar, mesai saatlerinin Cuma vaktine göre ayarlanması Toplu Sözleşme kazanımının hayata geçmesine az bir süre kala namaza, Cumaya karşı yeniden saldırıya geçtiler.

En belirgin vasıfları İslam düşmanlığı olan bazı marjinal gruplar, mesai saatlerinin Cuma vaktine göre ayarlanması Toplu Sözleşme kazanımının hayata geçmesine az bir süre kala namaza, Cumaya karşı yeniden saldırıya geçtiler. Neymiş efendim, Kadıköy’de bir okul müdürü çocukları zorla Cuma namazına götürmüş. Kendilerine yakın gazete ve sitelerde Gerici Müdürle başlayan manşetler… Öyle bir haber yapıyorlar ki sanırsınız okul müdürü çocukları bir terör örgütünün kampına götürmüş.

            Olay nedir diye araştırdığınızda dört öğrencinin Cuma namazına gitmek üzere okul idaresinden izin istediğini anlıyorsunuz. Okul idaresi de çocukların bu isteklerini yerine getiriyor, hepsi bu.

            Dine ve dindarlara tahammülü olmayan bu çevreler, namaz, Cuma vb. konularda gösterdikleri sözde duyarlılığı, çocukların dağa çıkarılmasına karşı gösterselerdi emin olun bir tane çocuk dağa çıkmaz ve gencecik yaşta dağlarda yaşamını yitirmezdi. Bunlar devlete askerlik yapmaya gelince vicdani retçi olurlar ama küçücük çocukların dağa çıkarılmasına, askere kurşun sıktırılmasın alkış tutarlar.

            Bunlara sormak lazım: Okullarda sürekli ağız dolusu küfürler ederek hükümet düşmanlığı yaparken, derslerde ateizm propagandası yapıp dini değerlere hakaret ederken, teröre övgüler düzerken, çocukları her türlü yasa dışı eyleme zorla götürürken, eğitim dışında her işle meşgul olurken suç olmuyor da öğrencilerin namaza gitmesine izin vermek mi suç oluyor?          

            Marjinal beyler hızını alamamış, A5 kağıdına, müdür yiyosa bizi namaza götür yazıp fotokopiyle çoğaltarak okulun çeşitli yerlerine koymuşlar. Kendilerince okul müdürüne gözdağı veriyorlar. Bu işlerin müşterisi kalmadığını, modasının geçtiğini bir anlasalar aslında kendileri de rahat edecek.

            Bu ülkede kimseye zorla namaz kıldırıldığını görmedim, duymadım. Ama bu ülkede, dini vecibelerini yerine getirmek isteyenlere çok engeller çıkarıldı, çok zulümler yapıldı. Halen dini özgürlük tam anlamıyla sağlanabilmiş değil. O yüzden yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali hiç kimse kurt olduğu halde kuzu postuna bürünmesin, kendi kirli emellerine gençlerimizi alet etmesin.

            Sözün özü, birileri istemese de bu ülkenin isteyen bütün fertleri rahatça Cuma Namazını eda edecek. Beyhude çırpınmanın, sağa sola saldırmanın faydası yok. Biz, kazanımlarımızın arkasında, yasakçıların karşısındayız.

 

Erol Ermiş

Eğitim-Bir-Sen

İstanbul 3 Nolu Şube Başkanı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum