Cuma namazı için izin çıkacak! Başbakanlık Genelgesi hazır!

Cuma namazı için izin çıkacak! Başbakanlık Genelgesi hazır!

Başbakan Davutoğlu, "Cuma günleri öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırladık" dedi.

Partisinin grup toplantısında konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu, memurların mesaisine ilişkin, Cuma günleri ile öğle tatilinin ibadet hürriyetini engellemeyecek şekilde kullanılabilmesi için Başbakanlık Genelgesi Taslağı hazırlandığını açıkladı.

Davutoğlu, 2016 yılı eylem ve reform planının yayınlandığını belirterek, “İlk bir haftada çeşitli vaatlerimizi yerine getirdik ve diğer vaatleri de aşamalı olarak yerine getireceğiz. Her Bakanlar Kurulunda bunları değerlendireceğiz ve vatandaşımıza verdiğimiz sözden bir adım dahi geri atmayacağız. İki haftada vaatlerin yüzde 30'u gerçekleşti. Reformların yüzde 25'i gerçekleştirildi. Milletimize verdiğimiz sözleri harfiyen yerine getirdik ve getirmeye devam edeceğiz.” ifadelerini kullandı.

MESAİYE CUMA NAMAZI AYARI

Başbakan Davutoğlu Cuma ve öğlen tatilleri içinse, “Cuma vakti için taslak Başbakanlık'ta. Cuma günleri bir bayram kutlaması şeklinde olacak. İsteyen cumaya gidecek istemeyen gitmeyecek. Zamanında bu konuda çok sıkıntı çektik. Hatta hocaya biraz erken bitirse de işimize okulumuza geç kalmasak diye ricada bulunurduk. Artık böyle bir şey olmayacak, bununla ilgili düzenleme hayırlı olsun. Hepimizin neler çektiğini biliyoruz. Kardeşliğimize yaraşır bir şekilde bir düzenleme olacak. Cuma bayram olacak. Cuma günleri mesai saatinin ibadet özgürlüğümüzü etkilemeyecek şekilde düzenlenmesi için taslak hazırladık. Bundan sonra Cuma namazına gitmek isteyen huzur içinde gidebilecek, mesaiden bir eksilme olmayacak” dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.