Cumhurbaşkanı Erdoğan Fetih Şöleni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fetih Şöleni'nde konuştu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul Yenikapı'daki Fetih Şöleni'nde konuştu.

Cumrubaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'un fethinin 563. yılının kutlandığı Yenikapı'daki 'Fetih Şöleni'nde konuştu. Terör örgütünün maşalarının tıpkı onlar gibi çukurlara gömüleceğini söyleyen Erdoğan, Suriye'de sivilleri katleden ABD, Rusya ve İran'a da mesaj gönderdi. ''Sizin orada ne işiniz var?'' diyen Erdoğan, ''Fatih tahta geçtiğinde hemen İstanbul'u fethetmemiştir. Önce hazırlık yapmıştır. İşte Türkiye de bu oyunu bozmak için gerekli hazırlığını yapıyor, yapmaya da devam edecek'' sözlerini sarf etti.

Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları:

Ey İstanbul, iki kıtanın gözdeki İstanbul. Güleni şöyle dursun ağlayanı bahtiyar İstanbul.

İstanbul'un her bir köşesini selamlıyorum. Boynu bükük tüm şehirlerimizi selamlıyorum. Ya Rab İstanbul'un fethi günü vesilesiyle bize de nice gönüller fethetmeyi nasip eyle. Az önce Sayın Başbakanımız fetihle alakalı detay tanımlar verdi. Birileri 'fetih kanla, fetih ölümle giden' bir süreç olarak anlatıyor. Fetih aşılmaz sanılan duvarların aşılmasıdır. Fetih 21 yaşındaki bir sultanın 1000 yıllık Bizans'ı dize getirmesidir.

TERÖR ÖRGÜTÜNÜ ÜZERİMİZE SALANLAR ÇUKURA GÖMÜLECEKTİR

Bölücü terör örgütünü koçbaşı gibi kullananların tek derdi Feth'in intikamını almaktır. Kullandıkları kuklalar açtıkları çukurlara gömüldüler. Onları üzerimize salanların akıbeti de eninde sonunda aynı olacaktır.

Geçtiğimiz 13 yılda Türkiye'yi kendine yetebilen bir ülke haline getirmek adına önemli adımlar attık, size bizden başka dost yok.

Yavuz Sultan Selim Köprüsü de bitiyor. Geçenlerde Sayın Davutoğlu, Sayın Binali Bey üç çivi attık.

Dünyada bizi seven var sevmeyen de var. Ama malesef hiç birinin imkanları bizden daha iyi değil. Ümitlerini size bize bağlamış durumdalar. Çünkü dost ve kardeş ülkelerde kendi sorunları konusunda benzer sıkıntılara maruz kalıyorlar.

Fatih tüm o topları, hücum kulelerini kendi tasarladı. Eğer dışarıdan alsaydı diğer fethe gelenler gibi sadece izlerlerdi.

(Meclis'te PKK istemiyoruz sloganları sonrası) Şu anda parlamentoda dokunulmazlık teklifi görüşüldü ve kabul edildi. Şimdi rafa konan fezlekeler 168 milletvekilini kapsıyor, bunları şu anda parlamento oyladı ve yargıya gönderiyor. Bundan sonra karar yargının. Sizin bu arzularınız Allah'ın izniyle yerine gelecek.

RUSYA, İRAN VE ABD'NİN SURİYE'DE NE İŞİ VAR?

Rusya'nın İran'ın terör örgütünün sözde armalarıyla donanmış ABD askerlerinin ne işi var? Suriye'de ne işi var. DAEŞ'i kurtarmanın yolu sivilleri katletmek değildir. Önce Suriye halkını zalim Esed'in elinden kurtarmak gerekir.

BU OYUNU BOZMAK İÇİN HAZIRLIĞIMIZI YAPIYORUZ

Fatih İstanbul'u tahta geçer geçmez fethetmemiştir. Önce hazırlık yapmıştı. Türkiye de bu oyunları bozmak için her alanda hazırlıklarını yürütüyor, yürütmeye de devam edecek.

Dün bir parti kongre yapmış, ne Türk bayrağı var ne İstiklal Marşı. Bunlar bu milletin evladı olabilir mi? Bunların yeri belli. Yapacakları tek şey var, silahları gömecek ve betonlayacaklar. Koordinatlarını da verecekler. Olmadı bu ülkeyi terk edecekler.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.