Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadıköy'de okul açılışında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kadıköy'de okul açılışında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Kadıköy'deki okul açılışında konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan İstanbul'da Kadıköy'deki kız imam hatip lisesi açılışında konuştu.

"HAYRUN NAS MEN YENFEÛN NAS"
Burada yaptığı konuşmasında "Sevdiğiniz her şey için emek verin inanın. Emeklerinizin hiçbirinin karşılıksız kalmadığını yaşayarak öğreneceksiniz. Geleceğinize sahip çıkın. Ben size güveniyorum. Yeni öğretim yılının milletimize hayırlı olmasını temenni ediyorum" diyen Erdoğan "Hayrun nas men yenfeûn nas" (İnsanların hayırlısı insanlara faydalı olandır)" diyerek okulun açılışını gerçekleştirdi.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;

BÜYÜK GURUR DUYUYORUM
"Büyük gurur duyuyorum benim iki kızım da Kadıköy Kız İmam Hatipken burdan mezun oldu. Destek veren herkese çalışmalarından dolayı teşekkür ederim.

Bizi aşan çocuklar oldukça gelecek daha farklı olacak. Ülkemizdeki her güzel şey gibi bu okuluda diline dolayanlar oldu. Okulun arazisi ile ilgili ahlaksız konuşanlar hatta meclis gündemine kadar taşıyanlar oldu. Hamdolsun onlar bizim muhattabımız değil. Bizim muhattabımız okuyan çocuklarımız ve milletimizdir.

Değerli kardeşlerim İstanbul Büyükşehir Başkanlığı dönemimden beri şu gerçeği gördüm. Gücünüzü sağlam tutmadan değil önemli eserlere imza atmak çakıl taşını bile yerinden oynatmak mümkün değildir.

Bugüne kadar hangi hizmetimizi milletimize sunduysak hep birilerine rağmen yaptık üstüne üstüne giderek netice aldık. Bizim diğerlerinden farkımız mücadeleyi milletimizle veriyor olmamızdır. Önce eğitim sonra sağlık dedik. Vazgeçmedik. Sabır sabır sabır dedik.

ÖLÜLERİNİZ ORTADA KALIR
Bir imam müezzin ihtiyacı parantezine sıkıştırmak istediler Türkiye'nin bu kadar imama, müezzine ihtiyacı yok dediler. Ben İstanbul'da tek imam hatip vardı Fatih'te oradan mezun dolum. Öğretmenlerim bana oğlum buraya neden geldiniz derdi. Biz ağlardık. Ölü yıkayıcısı mı olacaksınız derlerdi. Halbuki bir müslüman imam aramaması lazım bir müslüman kendi ölüsünü kendisi yıkayabilecek bilgiye sahip olmalı. Yoksa ölüleriniz ortada kalır.

Bilhassa mesleki eğitim çok büyük darbe yedi. Biz 4+4+4 ile buna son verdik. Öğrencilerimizin ortaöğretim düzeyindeyken geleceklerini şekillendirmelerinin önünü açtık.

Toplamda 21 adet seçmeli ders ile öğrencilerimizin yeteneklerine uygun ders alabilmelerinin önünü açtık.

BAŞÖRTÜSÜ YASAĞINA SON VERDİK
Orta okul ve liselerde başörtüsü yasağına son vererek kız öğrencilerimizin üzerindeki baskıyı kaldırdık. İmam hatip liselerinde dahi bu sıkıntı vardı. Sabır dedik. Sabrın sonu selamettir dedik sabrettik. Hamdolsun hepsi oldu. Herkes inandığı gibi yaşama hakkına kavuştu. Buralara kolay gelinmedi. Nasıl ki insanımız başını açma hürriyetine sahipse başını örtmek isteyen de örtme hürriyetine sahiptir.

Talebe bağlı olarak serbest kıyafet uygulamasını başlattık. Ders kitaplarımızı yeniden hazırladık. Ders kitaplarımızı ücretsiz veriyoruz. Bilhassa kız çocuklarının eğitimi için teşvik ettik.

Şartlı eğitim yardımı ile 12 yılda 21 milyon çocuğumuzun annesine 4 katrilyon ödeyerek bu eğitimlerin aksamamasını sağladık. Burs alan ilk ve orta öğretim öğrencisi sayısı 245 bin. Bunu başardık.

Göreve geldiğimizde 2003 yılında ülkemizde 347 bin derslik vardı. 79 yılda bu kadar yaptılar biz 12 yılda 234 bin derslik ekledik. Bilim ve teknoloji sınıfları kurduk. 1 milyon bilgisayar gönderdik. 46 bine yakın çok fonksiyonlu yazıcı gönderildi. 900 bin tablet dağıtıldı. Hedef 10 milyon tablet bilgisayarı öğrenci ve öğretmenlerimize ulaştırmak.

Türkiye'de 76 üniversitemiz vardı şimdi 81 ilde 198 üniversitemiz var. Hakkari'de Muş'ta Van'da hangi üniversiteye gitsem diye düşünmeye son verdik üniversiteyi ayaklarına götürdük.

BUNLARIN DA KADRİ KIYMETİ ANLAŞILACAK
Göreve geldiğimde 76 üniversitemiz vardı şimdi üniversitesi olmayan bir ilimiz kalmadı. Biz üniversiteyi ayaklarına getirdik. Teröre sarılanlar kıymet bilmiyor. Ne yazıkki onlar hastanemizi bombalayanlar, halkımıza hizmet veren araçlarımızı yakıp yıkanlar ama bunların da elbet bir gün kadri kıymeti anlaşılacak. Onlara gerekli dersi benim milletim vakti geldiğinde verecektir.

Sevgili öğrenciler sizlerin de yükünüz ağır. İnanıyorum ki sizler milli ve manevi değerlere bağlı gençler olarak, bir sosyal medya oluşturuldu siz bu sanal alemi aşarak doğal aleminizde de yaşamayı sürdüren bir nesil olmalısınız.

Ülkenize sahip çıkın, bayrağınıza sahip çıkın. Bu milletin dostunu düşmanını çok iyi tanıyın. öğrenin ve hepsinden ders çıkarın.

Sevdiğiniz her şey için emek verin inanın. Emeklerinizin hiçbirisinin karşılıksız kalmadığını yaşayarak öğreneceksiniz."

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum