Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'i aramış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin'i aramış!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sınırı ihlal ettiği için düşürülen Rus uçağıyla ilgili Rusya Devlet Başkanı Putin'i aradığını; ancak telefona cevap verilmediğini söyledi.

France 24 kanalına konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Rus uçağının düşürülmesi olayından sonra Rusya Devlet Başkanı Putin’i aradım, telefona cevap vermedi” dedi. Erdoğan ayrıca, "Bu bir Rus uçağı olduğu belli olmuş olsaydı belki uyarıların türü farklı olabilirdi" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan düşürülen Rus uçağının ardından Rusya ile ilişkilerde yaşanan gelişmeleri dün France 24 kanalında değerlendirdi.

Erdoğan, uçağın düşürülmesinin ardından Vladimir Putin'i aradığını ancak Rusya Devlet Başkanı'nın telefona cevap vermediğini söyledi.

Erdoğan ayrıca, "Bu bir Rus uçağı olduğu belli olmuş olsaydı belki

Herhangi bir ülke Rusya’nın hava sahasını ihlal ettiği zaman hoş geldin der mi? Uyarılarını yapar, uymadığı takdirde onlar da gereğini yapar.

 uyarıların türü farklı olabilirdi. Bu uyarılar çok daha farklı bir zeminde ulaştırılarak farklı yerler devreye sokulmak suretiyle bu hava sahası ihlalinin önü kesilebilirdi. Ama bu konuda hassasiyetin devam etmesinde fayda var. Yani bu tür ihlallerin olmaması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.