Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te konuştu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Siirt'te konuştu

Siirt'te toplu açılış töreninde halka hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, kendisini eleştiren Kılıçdaroğlu'na sert cevap verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın konuşmasından satırbaşları;
- Siirt her zaman bize gönlünü açtı. Siirtlilere teşekkür ediyorum. Eniştenize sahip çıktığınız için teşekkür ediyorum.
- Açılışını yaptığımız projelere katkı sağlayan tüm hayır severlerimizi kutluyorum. Orman Su İşleri Bakanlığımız dört ayrı projesini tamamladı. 
İKİ DEFA DÖNÜM NOKTASI OLDU

- Benim siyasi hayatımda Siirt'in ayrı bir yeri var. İki defa dönüm noktası oldu. 17 Aralık 1997 tarihinde bu meydanda okuduğum MEB'in onaylı kitaplarında yer alan şiir için cezaevinde sonuçlanan bir süreçtir. O şiiri hatırlıyor musunuz? Bu şiiri bir daha okuyabilir miyiz? Türkiye'nin nereden nereye geldiğini görelim. Özgürlük nasılmış bir daha görelim.

O ŞİİRİ YENİDEN OKUDU

Erdoğan, Ziya Gökalp'e ait olan şiir bir kez daha okudu. (Minareler süngümüz, kubeler migfer Camiler kislamiz , müminler asker, Bu ilahi ordu dinimi bekler allah u ekber llah u ekber)
KILIÇDAROĞLU'NA CEVAP

- İpin ucunu 1997 yılında kesmek istediler. Yıllar sonra yine bu şehirden başladı. Benimle ilgili Kayseri'de bir ifade kullanmış. Cevap vermeye değmez ama Siirtliler Cumhurbaşkanını iyi tanır. Nerede ne konuşacağını bilmiyor. Kenan Evren gibi Cumhurbaşkanı Kur'an'ı istismar ediyor diyor. Ben Kur'an'la doğdum, Kur'an'la yaşıyorum. Senin nezdinde Kur'an nerede olduğu malum. Sen ilk önce kendini sorgula.

HDP'YE GÖNDERME

-Her türlü yol bunlarda var. Bunlar cami duvarını pisletmeye başladı. Terörün destekçisi parti Diyanet İşleri'ni kapatacağım diyor. Benim Kürt kardeşlerimi istismar ettiler. Ben Kürt kardeşlerime sesleniyorum. 7 Haziran'da bu oyunu bozun. Çıkmış Taksim bizim Kabe'mizdir diyor. Birileri Kabe onların olsun Çankaya bize yeter diyordu. Şimdi de bunlar Taksim bize yeter diyor. Evet ben tarafım. Milletimin tarafındayım. Burada yalnızca Türk bayrağı dalgalanıyor. 
- 70 yıl önce bu millete Türkçe ezan dayatılıyordu, şimdi de Kürtçe ezan dayatılıyor.
- Bugün Türkiye'de Boko Haram gibi DAEŞ gibi örgütler faaliyet gösteremiyorsa bunda Diyanet'in rolü büyüktür. 
- Siirt yeni anayasaya hazır mı? 


Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum