Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e olumsuz yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Putin'e olumsuz yanıt

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Putin'in Nazi Almanyası'na karşı kazanılan savaşın 70. yıl kutlamaları davetine olumsuz yanıt verdi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, uzunca bir süredir hazırlık yaptığı İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi Almanyası'na karşı kazanılan savaşın 70. yılı kutlamalarına Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı da davet etti.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'DAN OLUMSUZ YANIT
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kremlin’in davetine olumlu cevap vermedi. Ankara’nın davetle ilgili olumsuz kararı Kremlin’e iletildi.

PUTİN'İN ERİVAN TERCİHİ
Türkiye ve Rusya arasında Çanakkale Savaşı’nın 100’üncü yılı kutlamaları ve Ermenistan’da yapılan sözde soykırımın 100’üncü yılı törenleri nedeni ile sorun yaşandı. Putin 24 Nisan’da Erivan yerine Çanakkale’ye gelmesini isteyen Erdoğan’a olumsuz cevap vermiş, Duma Başkanı Sergey Narışkin kutlamalarda Rusya’yı temsil etmişti.

Rusya Devlet Başkanı Putin’in, 23 Nisan’da bir kutlamaya gönderdiği mesajda “soykırım” ifadesini kullanması, Erivan’da anma törenlerine katılması ve Rusya parlamentosu alt kanadı Duma’nın “soykırım” ifadesinin yer aldığı bir açıklamayı kabul etmesi, Ankara’nın tepkisine neden olmuştu.

 

ensonhaber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.