Cumhurbaşkanı ile gelip-gidecek Üst bürokrat kadro belli oldu

Cumhurbaşkanı ile gelip-gidecek Üst bürokrat kadro belli oldu

AK Parti'de Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne uyum çalışmaları yürüten 5 uyum komisyonunun çalışmaları derinleştikçe, karar verilmesi gereken konularla ilgili başlıklar da arttı. Türkiye'de halen faaliyet gösteren 42 üst kurul ve kurulun başkanlarının..

UYUM komisyonlarının yaptığı çalışmalar, haftada bir başkanlar toplantısı, 15 günde bir üst kurul, ayda bir de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la yapılan büyük toplantıda masaya yatırılıyor. Bir yandan mevzuat taraması, diğer yandan dünya örnekleri incelenirken, 5 uyum komisyonu, metin yazma aşamasına önümüzdeki haftalarda gelecek ve nisan ayı sonunda da taslak metinleri tamamlamış olacak.

KİME BAĞLI OLACAKLAR

Hürriyet Gazetesi'nden Nuray Babacan'ın haberine göre: Erdoğan başkanlığında yapılan toplantılarda, Cumhurbaşkanı ile gelip-gidecek üst bürokrat kadronun kimlerden oluşacağı belirlenirken, personel rejimi ve kamuda kadro daraltması gibi konular risk oluşturacağı için seçimlerden sonraya bırakıldı. Aynı çalışmada, Türkiye'de halen faaliyet gösteren 42 üst kurulun, kime bağlı olacağı da gündeme geldi. Bağımsız ve yarı bağımsız kurulların başkanlarının, cumhurbaşkanı tarafından atanması gündeme geldi.

Haberin devamı için Tıklayınız

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.