Cumhuriyet Yazarları O Davada Mahkum Oldu

Cumhuriyet Yazarları O Davada Mahkum Oldu

Eğitim-Bir-Sen olarak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV), Fransa’daki bir karikatür dergisinde çıkan karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında yaptığımız suç duyurusunu müteakiben

Eğitim-Bir-Sen olarak, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (SAV), Fransa’daki bir karikatür dergisinde çıkan karikatürlerini köşelerinde yayınlayan Cumhuriyet Gazetesi yazarları Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan hakkında yaptığımız suç duyurusunu müteakiben açılan ceza davasında, adı geçen sanıklar, “halkı kin ve düşmanlığa tahrik ettikleri” gerekçesiyle hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul 2. Asliye Ceza Mahkemesi, eylemin Türk Ceza Kanunu’nun (TCK) 216/1 maddesinde belirtilen “halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme” suçunu oluşturduğundan bahisle, sanıkların ayrı ayrı 2 yıl hapis cezasıyla tecziyelerine karar verdi.

Milletimizin inancını ve kutsal değerlerini alenen aşağılamak suretiyle insanlarımızı tahrik eden, sorumsuz yayınlarıyla kamu düzenini, toplumun huzurunu ve toplumsal barışı bozmaya çalışan “iç mihraklar” adalet karşısında hak ettikleri karşılığı bulmuşlardır.

14.01.2015 tarihli Cumhuriyet Gazetesi’nde, Hikmet Çetinkaya ve Ceyda Karan, “Charlie Hebdo” dergisinin kapağına köşe yazılarında yer vererek, Peygamber Efendimiz hakkındaki iğrenç ve adi (sözde) karikatürleri sansürsüz olarak yayınlamıştı.

Toplumun dini hassasiyetleri göz önünde bulundurulduğunda, infiale neden olan bu olaya birçok sivil toplum kuruluşu ve vatandaş gibi Eğitim-Bir-Sen de kayıtsız kalmamış; bu çirkin fiilin failleri hakkında suç duyurusunda bulunmuş, sanıkların hak ettikleri cezayı alması için yargılama sürecinde de yer almıştı. 

image001-135.jpgimage002-148.jpgimage003-123.jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.