Danıştay, tezsiz yüksek lisans uzman öğretmenlik kararlarını bozuyor

Danıştay, tezsiz yüksek lisans uzman öğretmenlik kararlarını bozuyor

Danıştay 2. Dairesi, tezsiz yüksek lisans yapanlara da uzman öğretmenlik unvanı verilmesini öngören mahkeme kararlarını bozmaya başladı.

Danıştay 2. Dairesi, tezsiz yüksek lisans yapanlara da uzman öğretmenlik unvanı verilmesini öngören mahkeme kararlarını bozmaya başladı.

Bilindiği üzere, 1739 sayılı Kanunun 43. maddesine eklenerek getirilen uzman öğretmenlik düzenlemesinde "tezli öğretmenlik" yapma şartı yer alıyordu.

Ancak idare mahkemeleri bu düzenlemeyi geniş olarak yorumlamış ve tezsiz yüksek lisans yapanların da uzman öğretmenlik alması gerektiği yönünde karar vermişti. Söz konusu bu kararlar MEB tarafından temyiz edilmiştir. Danıştay, temyiz incelemesinde bu kararları bozmaya başlamıştır.

MEB'in aşağıda yer alan yazısına göre de mahkeme kararları doğrultusunda işlem yapılacaktır. Bu ise şu anlama gelmektedir. İdare Mahkemeleri, Danıştay'ın bu kararına uyumlu karar vermeleri halinde, tezsiz yüksek lisans maddesine dayanarak mahkeme kararı ile uzman öğretmenlik unvanını alanlar bu unvanlarını kaybedecektir.

 

 

 

 
 000000-014.jpg

http://www.memurlar.net

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.