"Davalar 12 Ayda Karara Bağlanacak"

"Davalar 12 Ayda Karara Bağlanacak"

İngiltere'de konuşan Ergin, yargı sistemiyle ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Adalet Bakanı Sadullah Ergin, Türkiye'de davaların iki sene sonra stoklar eriyip bittiğinde, temyiz süreci dahil 12 ayda karara bağlanacağını söyledi.

Sadullah Ergin, İngiltere'nin Başkenti Londra'da Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin onuruna verdiği akşam yemeğine katıldı.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi önünde Türkiye'den yapılmış 15 bin kadar dosya beklediğini, bunların en fazlasının uzun yargılamalardan kaynaklı olduğunu kaydeden Ergin, "Türkiye'de davalar iki sene sonra, stoklar eriyip bittiğinde, temyiz süreci dahil 12 ayda karara bağlanacak" dedi.

Vatandaşların 23 Eylülden itibaren Anayasa Mahkemesi'ne buşvurabileceğini hatırlatan Sadullah Ergin, "Türkiye'den Strasbourg mahkemelerine dava açmak, takip etmek çok zahmetli, masraflı bir yoldur. Ama Türkiye içerisinde böyle bir şikayet ihtiyacı duyan vatandaşımızın, kendi ülkesinde bir adım ötesinde bir mahkemeye başvurabilme imkanı sağlanmış olacak" diye konuştu.

Ergin, Türkiye'den 3 bine yakın uzun yargılama şikayetiyle ilgili dosyanın iç hukuk yolu ile çözülmesi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi ile anlaşma sağlandığını da kaydetti.

TRT Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.