Davutoğlu balkon konuşması

Davutoğlu balkon konuşması

Başbakan Ahmet Davutoğlu, seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından balkon konuşması yaptı.

Seçimlerden tek başına iktidar sonucunu alan Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti Genel Merkezi'nde balkon konuşması yaptı.

Konuşmadan bazı satırbaşları;

81 vilayetimizde coşkuyla demokrasi bayramı yapan vatandaşlarımı selamlıyorum. Allah'ın selamı üzerinize olsun. Bu demokrasi kürsüsünden 78 milyon vatandaşımızın bütününe selamlarımızı, muhabbetlerimizi sunuyoruz. 

Kurucu genel başkanımız, Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın bir demokrasi ve uzlaşma şölenine çevirdiği bu balkondan büyük bir onur duyuyorum. 


81 vilayetimize selam olsun. Konya'ndan Cumhuriyet başkentine geldik, size Hz. Mevlana'dan selamlar getirdik.
Dünyanın dört bir yanında bizleri ekranları başında gözyaşlarıyla dualarla izleyen gönüldaşlarımıza selamlar olsun. Gözlerini bu mübarek ülkeye Türkiye Cumhuriyeti'ne çeviren milyonlarca Türkiye sevdalısına selam olsun. 

1,5 milyarlık İslam alemine selam olsun. Bu partinin kurucu genel başkanına, Recep Tayyip Erdoğan'a bir kez daha selam ediyorum. 
2001 yılından bu yana bu hareketin içinde bulunmuş tüm gönüldaşlarıma selam ediyorum. Bütün vatandaşlarıma selam ediyorum. Şükranlarımız sunuyorum. Tercihleri ne olursa olsun, bütün vatandaşlarımız bir demokrasi destanı yazdılar. Yürekli sandık müşahitlerimize teşekkürlerimi sunuyorum. 


Sizler iradenize sahip çıkarak, sandığı, barışı, kardeşliği seçtiniz. 

2002'den bu yana sahip çıktığınız partinize, evlatlarınıza her zamanki gibi yine sahip çıktınız. Biz var olduğumuz sürece AK Parti de var olacak dediniz.


Sizler ülkemiz üzerinde oynanan oyunları gördünüz. Kıyamete kadar burada olacağız dediniz. 


Eski Türkiye'nin zihniyetini, terörü, istikrarsızlığı gömdünüz. 780 bin kilometrenin tamamında oyları artırarak "tek başına, iş başına" dediniz. Seherle birlikte iş başına diyoruz.

Allah sizlerden razı olsun. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.