Davutoğlu: Hakkınızı helal edin

Davutoğlu: Hakkınızı helal edin

Başbakan Davutoğlu, MYK toplantısı sonrasında, açıklama yaptı. Davutoğlu, toplantı sonrası yaptığı açıklamada, "Ben yola çıktığımız arkadaşlarımın benimle olduklarını bilmek isterim, olmadıkları anda bana söylemelerini arzu ederim" dedi.

* Başbakan Davutoğlu : 22 Mayısta gerçekleştireceğimiz kongrenin partimize, gönül coğrafyamıza hayırlı olmasını temenni ediyorum. Hakkınızı helal edin

* Başbakan Davutoğlu : Akademisyenliğe dönmeyeceğim. Düşmanların bu kadar yoğun olduğu dönemde, siyasete devam edeceğim.

* Başbakan Davutoğlu : Cumhurbaşkanımla son ana kadar vefa ilişkimin devam edeceğinin bilinmesini istiyorum. Onun onuru benim onurumdur. Kimse yeni fitne kapıları açmaya niyetlenmesin

* Başbakan Davutoğlu : Son MKYK'da yaşananlar, takip edilen yöntemi refikle bağdaştıramadım. Devamı için refik değişmesindense bir Genel başkan değişmesinin doğru olacağını düşündüm. Bu nedenle de aday olmayı düşünmüyorum.

* Başbakan Davutoğlu : Hiçbir teşkilat atamasında dahi şahsi bir atamam olmamıştır. 12 yıl içinde nasıl olmuşsa atamalar öyle olmuştur.

* Başbakan Davutoğlu : Bu dönem, Güçlü Başbakan güçlü Cumhurbaşkanı dönemi idi. Bunu hayata geçirmeye devam ettim. O dönem Sayın Cumhurbaşkanı da emanetçi Başbakan istemediğini belitti. Doğru olan da buydu.

Saat 14:11- Konuşmanın yapılacağı salonda, Pelikan dosyasında ismi geçen Ak Partili vekiller Taha Özhan, Ertan Aydın gibi milletvekilleri bulunuyor

Saat 14:04- Basın mensupları ve Ak Partili Bakan ve siyasetçiler, Başbakan Davutoğlu'nun açıklamasını bekliyor

Saat 13:09- Ak Parti'nin kongre tarihinin 22 Mayıs olarak belirlendiği ve Davutoğlu'nun aday olmayacağı netleşti

Saat 12:52- Ak Parti MYK toplantısı sona erdi.

Saat 12:13- MYK toplantısı başladı. Uzun bir toplantı olması beklenmiyor. MYK sonrasında Davutoğlu'nun bir açıklama yapması bekleniyor.

Saat 12:00- Başbakan Davutoğlu Ak Parti Genel merkezine geldi

Saat 10:50-Başbakan Davutoğlu'nun bugün saat 11:00'de MYK toplantısına katılması bekleniyordu. Ancak Davutoğlu 50 dakika gecikmeli olarak toplantıya katılacak.

Davutoğlu, konuttan Lütfi Elvan'la birlikte ayrıldı.

MYK toplantısı sonrası önemli açıklamalarda bulunan Başbakan Ahmet Davutoğlu partisinin 22 Mayıs'ta kongreye gideceğini ve kongrede aday olmayacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun dünkü görüşmesinin ardından toplanan AK Parti MYK sona erdi. Davutoğlu'nun başkanlığında AK Parti Genel Merkezi'nde yaklaşık 35 dakika süren Merkez Yürütme Kurulu (MYK) toplantısı sonrası kongre tarihi belli oldu.

Davutoğlu, MYK'nın ardından basın toplantısıyla kongre kararı hakkında açıklama yaptı. Toplantının yapılacağı salona, yoğunluk nedeniyle dışarıdan sandalye getirildiği belirtildi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satır başları...

T.C Başbakanı ve AK Parti Genel Başkanı olarak her birinizi saygı ve sevgi ile selamlıyorum.

Bildiğiniz gibi 28 Ağustos 2014 tarihinde kurucu genel başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'dan kutsal bir emaneti devraldım. Bugün geriye dönüp baktığımda bu hususlardan hiçbir şekilde ayrılmadığımı ve canla başla çalıştığımı düşünüyorum. Bunun şahidinin de aziz milletimiz olduğunu düşünüyorum.

Şimdi bugün geldiğimiz bu noktada, gelecek perspektifimizi paylamak gereği ihtiyacındayım.

Birinci dönem 62. Hükümet dönemidir. En önemli meydan okuma AK Parti'nin bütün olarak geleceğe hazırlanmaktır. Karizmatik liderden sonra bir boşluk oluşur. Benim bu dönemde AK Partimizin birliği ve beraberliğinin muhafazası olmuştur. O dönem 3 dönemlik arkadaşlar için farklı kanaatlar söyleniyordu. Benim döneminde tek bir istifa olmamış, partimizin omurgasından da hiçbir şey eksilmemiştir. Bu konuda bana katkıda bulunan tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İkinci hedefim suhuletle seçime götürmekti. Paralel yapı, Suriye meselesi ile ülkeyi seçime götürmem gerekiyordu. 62. Hükümetimiz suhuletle seçime götürdü. Diğer meydan okuma 6-7 Ekim terör olayları. Bu olayların üstesinden gelmek, yaraları sarmak ve tekrarlanmaması için güvenlik planlamaları yapılması. Bu dönemde yapılan yatırımların sürmesi bir başka görevimdi. Hiçbir yatırım geride kalmamış, aksama sözkonusu olmamıştır. Ekonomimizin çerçevesi de çizilmiştir.

İKİNCİ DÖNEM
İkinci dönemimiz en kritik dönemdi. Türk demokrasi tarihinin en kritik dönemiydi. 7 Haziran-1Kasım arası. Puslu havayı seven bütün çakallar ortaya çıkmıştı.Başınızı dik tutun dedim.

7 Haziran'la birlikte iç muhasebemizi yaptık. 7 Haziran'da seçim neticeleri dolayısıyla başımızı dik tuttuk. Bu dönemde verdiğim bir söz de bu ülkeyi bir saniye dahi hükümetsiz bırakmamak adınaydı. Her şey sizin huzurunuzda yaşandı. Hiçbir kararı almakta tereddüt etmedik. Zor bir dönemdi. Geçici hükümetin en radikal kararları alması gereken bir dönemdi. Terörle mücadele kararıydı bunun bir tanesi.

"TÜM VAATLERİMİZİ YERİNNE GETİRMİŞ OLMANIN ONURUNU YAŞIYORUM"
1 Kasım seçimlerine tahriklere rağmen suhuletle gittik ve kimsenin tartışmadığı bir netice ortaya çıktı. Yüzde 85 katılım ve yüzde 49.5'la gelen yeni AK Parti iktidarı. 4 yıllık bir hukuk oluşmuştu ve biz çerçevesini çizdik. İlk aldığımız karar vaatlerimizi 3 ayda hayata geçirmek oldu. Türkiye Cumhuriyeti'nin bir vatandaşı olarak söylüyorum, hesap makamında olan bir vatandaş olarak tüm vaatlerimizi yerine getirmiş olmanın onurunu yaşıyorum. Emeği geçen bütün arkadaşlarıma ve Meclis grubumuza teşekkürü bir borç bilirim.

Sivil ve özgürlükçü bir anayasa için temel oluştu. Terörle mücadele kapsamında operasyonlar başladı.

Bu dönemde bir başka husus ekonomik istikrar temin etmekti. Son aylardaki veriler herhalde herkesin önünde var. Önümüzdeki 4 yılı tamamlayacak güçlü AK Parti hükümetleri devam edecektir.

Bu dönemde dış politikamızın temel sütunlarında güçlendirmeler yapmak için büyük çaba sarfettik.

AB'nin vize muafiyeti için verdiği tavsiye kararı ülkemize hayırlı olsun. Her cephede üzerimize düşeni yapmaya gayret ettik.

Erdoğan ile Davutoğlu arasında ilk görüş ayrılığı 2015'teki kongrede ortaya çıktı

"HİÇBİR ŞAHSİ MÜDAHALEM OLMAMIŞTIR"
Bu dönem güçlü cumhurbaşkanı güçlü başbakan modeli idi. Ben gayret ettim. Cumhurbaşkanımız emanetçi bir başbakan istemiyorum demişti. Doğru. Ben çalıştım. Hiçbir yerde herhangi bir il ve ilçe teşkilatı atamasında dahi şahsi bir müdahalem olmamıştır. Kurumlarımızın normal işleyişi biçiminde olmuştur.

Bu kısa bir özetti. Değerli basın mensupları, değerli vatandaşlar. Partimiz yeni bir dönemin eşiğindedir. 22 Mayıs 2016 günü partimizin olağanüstü kongresine gitme kararı aldım. AK Parti Genel Başkanı olarak olağanüstü kongremizi yapacağımızı buradan ilan ederim.

Neden siz 6 ay önce yüksek oy almışken kongrede aday olmamayı düşünüyorsunuz diye sorabilirsiniz.

Bizim dönemlerimiz bir başarı dönemidir. Kararı almamda başarısızlık duygusu ya da pişmanlık söz konusu değildir. Neden böyle bir karar aldım?

Hakettiğim an gelmekdikçe peşinde koşmadım, mevki ve makam talep etmedim. Görevlerimin hiçbirisini ben talep etmedim. Lobi yapmak niyetinde bulunmadım.

Benim için en güçlü insan kendisi ile barışık olan insandır. Hayatta inanmadığım hiçbir şeyi savunmadım. Kimseyle pazarlık yapmadım.

ADAY OLMAYI DÜŞÜNMÜYORUM
Ben yola çıktığımız arkadaşlarımın benimle olduklarını bilmek isterim, olmadıkları anda bana söylemelerini arzu ederim. Son MKYK'da yaşananlar benim için önem imtiyaz etmiyor. Ancak yöntemi refik olmak ile bağdaştırmadım. Hedef önemli ise hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Parti'nin birliğinin devamı için refik değişmesindese genel başkan değişiminin doğru olacağı kanaati etkili oldu. Bu bağlamda önümüzdeki kongrede aday olmayı düşünmüyorum.

"YOLA ÇIKTIĞIM ARKADAŞLARIMIN BENİMLE OLDUKLARINI BİLMEK İSTERİM"
Ben yola çıktığımız arkadaşlarımın benimle olduklarını bilmek isterim, olmadıkları anda bana söylemelerini arzu ederim. Son MKYK'da yaşananlar benim için önem imtiyaz etmiyor. Ancak yöntemi refik olmak ile bağdaştırmadım. Hedef önemli ise hepimizin bir muhasebe yapması gerekiyordu. Bu anlamda yaptığım istişareler neticesinde AK Parti'nin birliğinin devamı için refik değişmesindese genel başkan değişiminin doğru olacağı kanaati etkili oldu. Bu bağlamda önümüzdeki kongrede aday olmayı düşünmüyorum.

Nefsimi ayaklar altına alırım, asla dava arkadaşlarımın kalbini kırmam. Bu kadroların üzülmesine izin vermem sözlerini sarf ettim.

"CUMHURBAŞKANIMIZLA SON NEFESİME KADAR..."
Her zaman gözettiğim 5 hukuk var. Cumhurbaşkanı ile aramızda olan insani kardeşlik hukuku. Ben Cumhurbaşkanımızla birçok vesilelerle omuz omuza oldum. Bundan büyük bir onur duydum. Hep bunu öne aldım. Cumhurbaşkanımızla son nefesime kadar vefa ilişkisini sürdüreceğim. Açık ve net bilinmesini isterim.

Ben siyasete girme kararını AK Partimizin kapatılma kararı açıldığında verdim. Bundan sonra da aday olmayacağım ama AK Parti neferi olarak yürütmekte olduğum görevimi son ana kadar sürdüreceğim.

Bu süreçte kimsenin partide bir ayrışmaya izin vermemesi talebinde bulunuyorum. Bütün teşkilatımıza teşekkür ediyorum.

Bugüne kadar önünüzdeydim bundan sonra içinizdeyim.

İKİ ÖZEL TEŞEKKÜR
AK Parti'nin gençlik kollarına özel bir mesajım var. Partimizin geleceğinin teminatı AK Parti gençlik kollarıdır. Gençlerin miting meydanlarında AK Gençlik burada hocasının yanında mesajına bende hep sizinle birlikte istişare etmeye devam edeceğim.

Bir diğer teşekkürüm kadın kollarımıza. Bugün her zamankinden daha çok sizin nezaketinize ihtiyacımız var.

Tertemiz oylarınız dolayısıyla sizlere hem teşekkür ediyorum hem de haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Konyalı seçmenlerime hitap etmek istiyorum.

"KİMSEYE SİTEM DUYULMASINI İSTEMİYORUM"
Konyalıların kimseye sitem duymamasını istemiyorum. Ben herkese hakkımı helal ediyorum.

Allah'tan üstün olan yoktur, Allah'a tevekkül eder yolumuza devam ederiz. Bu ülke artık sadece Edirne'den Hakkari'ye kaderi belirlenen bir ülke değildir.

Beni en çok duygulandıran olaylardan biri Suriyeli halkın bir temsilcisi olarak Şamlı alimin mektubu. Biz ellerimizi semaya kaldırarak rabbimize oylarımızı attık dedi.

Önümüzdeki kongrenin bütün parti ilkelerimize güç katacak, Türkiye'nin önünü açacak bir kongre olması niyazında bulunuyorum.

BOSNA ZİYARETİ İPTAL EDİLDİ
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile dün akşamki görüşmesinden olağanüstü kongre kararı çıktı. Bugün toplanmak üzere MYK'ya çağrı yapan Davutoğlu, kongre takvimini açıklayacak. Başbakanlık yetkililerinden edinilen bilgiye göre Davutoğlu hazırlıkları sürdürülen Bosna-Hersek ziyaretini gerçekleştirmeyecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.