Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi uzlaşma sağlandı mı?

Davutoğlu-Kılıçdaroğlu görüşmesi uzlaşma sağlandı mı?

Başbakan Davutoğlu ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu görüşmesi sona erdi. Yeni anayasa çalışmalarının konuşulduğu görüşmenin ardından AK Parti ve CHP kanadından flaş açıklamalar geldi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Lideri Kılıçdaroğlu ile Meclis’te bir araya geldi. Davutoğlu, görüşmede yeni Anayasa için Kılıçdaroğlu’nun nabzını yokladı. Davutoğlu, gerçekleşen görüşmede 4 başlığı ele aldı. Ayrıca, Başkanlık sistemi, Meclis iç tüzüğü ve bütçe de görüşmede ele alınan konular arasında oldu.

Görüşme yaklaşık 2.5 saat sürdü. 
Görüşmeye Davutoğlu ile birlikte Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik ile AK Parti Grup Başkanvekili Naci Bostancı katıldı.

"GÖRÜŞME ÇOK İYİ GEÇTİ"

Kılıçdaroğlu'na ise CHP genel başkan yardımcıları Haluk Koç, Selin Sayek Böke ve Bülent Tezcan ile CHP Grup Başkanvekili Engin Altay eşlik etti. 

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik görüşmenin çok iyi geçtiğini söyledi.

Kılıçdaroğlu, Başbakan Davutoğlu ve beraberindeki heyeti Meclis'teki makam odasının girişinde karşıladı. Görüşmeye basın mensupları da yoğun ilgi gösterdi. Davutoğlu ve Kılıçdaroğlu, girişte basın mensuplarına poz verdi.

Muhalefet ile iletişim kanallarını açık tutmak isteyen Davutoğlu, “Bunu ön görüşme kabul edelim. Süreç içinde ihtiyaç duydukça bir araya gelelim” mesajı verdi.

Görüşme saat 13.00’te Kılıçdaroğlu’nun makam odasında başladı.

CHP Sözcüsü Haluk Koç görüşme sonrası basın mensuplarının karşısına geçti.

12 EYLÜL AYIBINDAN KURTULMAK ZORUNDAYIZ

Başbakan CHP liderini ziyareti 2 saat 15 dakika sürdü. Eşit sayıda milletvekilinin katılımıyla geçen sefer böyle bir çalışma yapılmıştı. 

Türkiye 12 Eylül ayıbından bu anayasadan kurtarmak zorunda. Bunun değişmesi için çeşitli çalışmalar var. 

BİRİNCİ SINIF DEMOKRASİYE UYGUN ANAYASA

Birinci sınıf demokrasiye uygun bir anayasa yapılmak isteniyor. Sayın Kılıçdaroğlu temel yasa ya da torba yasadan şikayetçi. 

İç tüzük çalışması var. Önemli olan son husus vize muafiyeti konusunda görüşler ortaya konmuştur. CHP desteğini sürdürecek. 

CHP OLARAK DİYALOĞA AÇIĞIZ

Başkanlık sistemi için net bir şey konuşulmadı. Parlamenter sistemin güçlendirilmesi, üç erk'in bağımsız olmasına vurgu yaptık. Başkanlık sistemi konusunda tavrımız aynı. 

Başbakan kendi iyi niyetini koruyor. Diyaloğa açığız. Tutuklu gazetecilerin durumuyla ilgili sayın Kılıçdaroğlu rahatsızlığını ortaya koydu. Sayın Başbakan da tutukluluğa karşı olduğunu söyledi. 

Kaynak : Haber7

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum