Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Yarı yolda bırakmayız

Davutoğlu'ndan Bahçeli'ye: Yarı yolda bırakmayız

Milliyet'ten Serpil Çevikcan Başbakan Ahmet Davutoğlu ile MHP Genel Başkanı devlet Bahçeli arasında geçen ilginç diyalogu köşesine taşıdı.

Serpil Çevikcan'ın yazısındaki ilgili bölüm şöyle;

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın zaviyesinden Türkiye’deki tıkanıklığı aşmanın yolu sistem değişikliğinden geçiyor. Başkanlık olmazsa partili Cumhurbaşkanlığı.
Başbakan Davutoğlu iyi tanımlanmış, sigortasını içinde taşıyan bir başkanlık sistemini savunuyor.

İkisi de çift başlılığı ortadan kaldırmak gerektiğinde hemfikir.

Bu noktada, Davutoğlu’nun önceki gün MHP lideri Devlet Bahçeli ile görüşmesinde verdiği bir örneği paylaşmakta yarar var.

Bahçeli, köklü parlamenter sistemin korunması gerektiğinin altını kalın çizgilerle çizerken, koalisyon döneminde yaşanan büyük krizi, anayasa kitapçığının havalarda uçuştuğu Milli Güvenlik Kurulu toplantısını hatırlatan Davutoğlu, şunları söylüyor:

“Siz Ecevit ile Sezer kavgasına şahit olmuş birisiniz. Bu kavganın Türkiye’de nelere mâl olduğunu biliyorsunuz. Bugün böyle bir kriz ortaya çıkmıyorsa sistem iyi işlediği için değil. Sayın Cumhurbaşkanı ve benim aramdaki hukuk dolayısıyladır. O yüzden bu sorunu bir an önce çözmemiz gerekiyor.”

Bu sırada Bahçeli, Başbakan’a, “Başkasının sözcüsü” gibi algılandığını söylediğinde, Davutoğlu’nun verdiği yanıt çarpıcı:

“Ak Parti ile ilgili kapatma davası açılma süreci benim için de bir dönüm noktasıydı. Ben o zaman Tayyip beye, ‘ben artık sizinleyim’ dedim. Ve o günden sonra da bu sürece devam ediyoruz. Bugün eğer bir istikrarsızlık oluşmuyorsa, geçmişteki bu hukukumuza dayanıyor. Biz yola çıktığımız yoldaşımızı yarı yolda bırakmayız.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan da Katar’dan dönerken aynı şeyi tersinden söylemişti.
“Çift başlılığı ortadan kaldırmak lazım. Aksi takdirde birbirinizi ne kadar sevseniz de, geçmişte ne kadar beraber olsanız da zaman zaman sıkıntılar söz konusu olabilir” demişti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.