Davutoğlu'ndan başkanlık çıkışı!

Davutoğlu'ndan başkanlık çıkışı!

Başbakan Ahmet Davutoğlu, dönem dönem sistemden kaynaklanan sorunların yaşandığını söyledi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlık sisteminin AK Parti'nin seçim beyannamesinde yer alacağını söyledi. 

OTURDUĞUM MAKAMIN ZAYIFLATILMASINA İZİN VERMEM

Cumhurbaşkanlığı ile hükümet arasında sorun olup olmadığı tartışmalarına değinen Davutoğlu, "Sayın Cumhurbaşkanımız benim adımı ilan ettiğinde öncesinde ve sonrasında o da ben dedik ki güçlü cumhurbaşkanlığı güçlü başbakanlık. Oturduğum makamın gücünün şu veya bu çevre faktörlerle zayıflatılmasına izin vermem. Cumhurbaşkanımızı kastetmiyorum. Kim olursa olsun. Sanki şu anda başkanlık sistemine geçilmiş gibi. Cumhurbaşkanımızın bana söylemesi gereken şeyi bir başkası söylerse ona izin vermem. Ama cumhurbaşkanımız bana her şeyi söyleyebilir." dedi. 

Başbakan Davutoğlu, Habertürk televizyonunun canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Başbakan Ahmet Davutoğlu, başkanlık sisteminin AK Parti'nin seçim beyannamesinde mutlaka yer alacağını, hatta bu bölümü kendisinin bizzat kaleme alacağını söyledi.

BU SİSTEM MUTLAKA DEĞİŞMELİ
Davutoğlu, "Madem başkanlığa doğru bir evrilme gereklidir, bizim seçim beyannamesinde de bu husus olacak. Şu anda seçim beyannamesinde başkanlık sisteminin nasıl yer alacağını bizzat ben, bizzat kendim kalemimle yazdım" dedi.

"Başkanlık sistemini, Cumhurbaşkanının istemesine rağmen, Başbakanın istemediği yönündeki açıklamaların" sorulması üzerine Davutoğlu, savunduğu her şeyin zeminin sağlam olmasının kendisi için önem taşıdığını söyledi.

"Türkiye'deki sistem, ne parlamenterdir, ne başkanlıktır, ne de yarı başkanlıktır"

Bu sistemin mutlaka değişmesi gerektiğinin altını çizen Başbakan Davutoğlu, "Ya pür parlamenter sistem olması lazım, ya pür başkanlık sistemi ki hesap veren ile yetki sahibi olanın aynı kişi olması lazım" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.