Davutoğlu'ndan flaş karar! Türkiye yas ilan etti!

Davutoğlu'ndan flaş karar! Türkiye yas ilan etti!

Türkiye, Pakistan'daki kanlı okul saldırısı nedeniyle bir günlük yas ilan etti.

Başbakan Davutoğlu, Çad Başbakanı Kalzeube Payimi Dubet ile Başbakanlık Merkez Bina'da bir araya geldi. İki lider görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi. Davutoğlu, burada yaptığı açıklamada, Pakistan'da 148 kişinin ölümüne neden olan okul saldırısı dolayısıyla Türkiye'de bir günlük yas ilan edildiğini söyledi.

DÜNYAYI SARSAN SALDIRI

Pakistan'ın Peşaver kentinde son dakika okula silahlı saldırı yaşandı, silahlı saldırganlar bir okulu basıp 500 kadar öğrenciyi rehin almıştı. Pakistan'dan gelen haberlerine göre, Eyalet Hükümet Sözcülüğü baskında yaralananlardan bazılarının hayatını kaybetmesi sonucu ölü sayısının 148'e, yaralı sayısının da 150'ye yükseldiğini açıkladı.

ÖLDÜRÜLEN ÇOCUKLAR 9-14 YAŞLARINDA!

Askerler okulu kuşattı ve silah sesleri yükseliyor. Silahlı Taliban militanları ile Pakistan ordusu arasındaki çatışma devam ediyor. Saldırıya kurban giden öğrencilerin 9-14 yaşları arasında olduğu belirtildi. 

SALDIRIYI TALİBAN ÜSTLENDİ!

Askerlerle, silahlı saldırganlar arasında çıkan çatışmalarda 126 kişinin hayatını kaybettiği, 124 kişinin de yaralandığı öğrenilirken bölgeden olayı Taliban'ın üstlendiği bilgisi ulaştı. Ölenlerin çoğunun öğrenci olduğu belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.