Davutoğlu'ndan taşeron ve asgari ücret açıklaması

Davutoğlu'ndan taşeron ve asgari ücret açıklaması

Başbakan Davutoğlu, Türk-İş Genel Kurulu'nda, Türkiye-Rusya krizi, asgari ücret ve taşeron işçiler hakkında önemli açıklamalar yaptı.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Türk-İş 22. Olağan Genel Kurulu'nda konuştu.

Rusya ile yaşanan kriz hakkında konuşan Başbakan Davutoğlu, "Türkiye'nin hava sahası ve sınırları kutsaldır. Bunları korumak bizim için hem haktır, hem görevdir. Günlerdir Rusya tarafından ağır ithamlarla eleştiriliyoruz. Ben buradan başta Putin olmak üzere Rus siyasetçilere sormak istiyorum; Ukrayna, Türkiye'den destek isteseydi, hava operasyonu yapsaydı. Tekrar onları bombalasaydı acaba Rusya'nın tavrı ne olurdu? Türkiye-Suriye sınırı, Türkiye-Rusya sınırı değildir.

"MOSKOVA'YA GİTMİYOR, TÜRKİYE'YE GELİYORLAR"

Türkmenleri, Türkiye sınırını kullanarak vurmak istediler, biz defalarca uyardık ancak anlamadılar, anlamak istemediler. Ben Rusya halkına sesleniyorum; bizi anlayın, aldığımız her tedbir Türkiye'yi korumak içindir. Suriye sınırında kaçan siviller, Moskova'ya gitmiyor, Türkiye'ye geliyor. Tek bir DAEŞ unsuru olmayan Bayırbucak'ı bombalayıp, üstelik bizim sınırımızı ihlal ettiler." dedi.

Davutoğlu'nun konuşmasından satırbaşları:

Milletimiz 1 Kasım'da yeniden istikrar dedi ve gelir gelmez iş başına geçtik. AK Parti kuruluşundan itibaren insan odaklı olmuştur, biz daima insan dedik. Daha fazla demokrasi, adalet için çalıştık. Türkiye ilerledi, büyüdü. Şimdi insan odaklı politikalarımızı daha da derinleştirmenin vakti geldi.

"KIDEM TAZMİNATI VE DİĞER KONULARDA..."

13 senede Türkiye'yi bambaşka taşıdık ve şimdi daha da ileriye taşıyacağız. Zorluklar eskisinden daha fazla ama bizim hedeflerimiz hiçbir zaman küçülmez. Türkiye yeni kapıları, yeni ufukları açacak güce sahiptir. Kıdem tazminatı ve diğer konularda olmak üzere her konuyu sizlerle istişare edeceğiz. Büyüyen pastanın daha adil ve kardeşçe paylaşılmasını sağlayacağız.

"DARBE ANAYASALARINI YÜRÜRLÜKTEN KALDIRACAĞIZ"

İnşallah darbe anayasalarını yürürlükten kaldıracağız. Küresel kriz sonrasında da dünyada istihdamı en hızlı artıran ülkelerden biri olduk. Son 13 yılda iş gücümüz 8 milyon 544 bin kişi arttı. İstihdamda 7 milyon artış oldu.

"TAŞERON VE ASGARİ ÜCRET'TE ÇALIŞMALAR YAPTIK"

Avrupa Birliği'ne uygun iş kanunları hayata geçirdik, 1 Mayıs'ı bayram yaptık, sendikalar ve toplu iş sözleşmesini hayata geçirdik, darbe yasalarını kaldırdık inşallah darbe anayasalarını da kaldıracağız. İstihdam 7 milyon, işsizliği 8 milyon küsürde kaldırdık. Sadece geçen yıl 1,4 milyon istihdam oluşturuldu. Doğru ekonomik politikalarla kayıtdışılığı azalttık. Asgari ücret 184 liraydı, yüzde 383 artışla, 1000 lira yaptık, şimdi de 1300 liraya çıkarıyoruz. Taşeronların özlük haklarına yönelik çalışmalar yaptık, iş sağlığı yönünde çalışmalar yaptık. Genel sağlık sigortasını hayata geçirdik.

"İŞİN ZORLUĞUNA GÖRE ASGARİ ÜCRET ARTACAK"

Sağlık karnesi ve vizite uygulamasına son verdik. Her zaman geleceğe dair yeni hedeflerimiz var. İşçilerimize de kulak verdik.İşçilerimizin emekçilerimizin sesini hissettik. Asgari ücret 1300 olacak, işin zorluğuna göre asgari ücret artacak.İlk kez işe başlayan gençlerimizin maaşını ödeyeceğiz. Türk-İş'te onlar da yer alacak. Asgari ücret ve emekliler için 240 lira taksitle ev sahibi yapacağız. Genç çiftçilerimize 30 bin TL'ye kadar destek vereceğiz.

"İNSANLAR ARTIK TÜRKİYE'YE BAKACAK"

AB Türkiye zirvesinde çok önemli kararlarla yeni ufuklara ilerliyor. 1960'lı yıllarda yola çıktı ya emekçilerimiz, o yiğit emekçiler onların gittiği Avrupa'ya başınız dik iş aramaya değil, iş kurmaya gideceksiniz. Türkiye'nin ekonomisi, siyaseti güçlü, AB liderleri artık diyorlar ki Türk insanı iş aramak için gitmez. Bir daha kimse Türk insanının başka ülkelerde iş bulmaya zorlamayacak. Avrupa'dan insanlar artık Türkiye'ye bakacak.

"HİÇBİR ÜLKENİN TOPRAĞINDA GÖZÜMÜZ YOK"

Türk askerinin Musul'a gitmesiyle ilgili yanlış yorumlar çıkarıldı. Türkiye'nin diğer ülkelerin toprağında gözü olmadı olamaz. Türkiye'nin önceliği Irak ve Suriye'nin toprak bütünlüğüdür. Musul'daki kamp bir eğitim kampıdır. Türkiye'nin bütün mücadelesi terörledir. DAEŞ ve PKK başta olmaz üzere, bütün terör örgütlerinden kurtulmak gerek. Kimin yardıma ihtiyacı varsa, yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Rutin faaliyet yanlış yorumlanmamalı. Yapılan, rutin bir faaliyettir.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.