Davutoğlu'ndan valilere kitap önerisi

Davutoğlu'ndan valilere kitap önerisi

Vilayetler Evi'ndeki Valiler Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, 81 ilin valisinin okuması için kitap önerdi.

Ankara'da Vilayetler Evi'ndeki Valiler Toplantısı'nda konuşan Başbakan Davutoğlu, valilik görevinin sıradan bir görev olmadığını söyledi. "Devletin esası nedir?" diye soran Davutoğlu, valilerin okuması için bir kitap önerdi:

"KINALIZÂDE ALİ EFENDİ VE AHLÂK-I ALÂİSİNİ OKUYUN "

"Bu Kutadgu Bilig'den bugüne kadar bizim devlet felsefemizi kapsıyor. Nizam'ül-Mülk'ten Koçi Bey Risalesi'ne ve günümüze kadar devletin esası, muhabbettir aşktır. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın derken Şeyh Edebali bunu kastetmiştir.

Kınalızâde Ali Efendi ve Ahlâk-ı Alâisini mutlaka okuyun. Devlet felsefesinin esasıdır. Kınalızâde der ki: Devletin esası muhabbettir. Aynı yıllarda Machiavelli İtalya'da tam tersini söylüyordu devlet ancak güçle ve korkuyla ayakta tutulur diyordu. Bunları aramızda yaygınlaştıralım. Sadece kadim medeniyet demek yeterli değil. O medeniyetin özüne ruhuna varalım. Farabi'nin El-Medinetü'l-Fazıla'yı okumayan biri bence valilik görevine başlamamalı. "

TÜRKİYE AFGAN HALKININ KADİM DOSTUDUR
"Türkiye hiçbir zaman Afgan halkını yalnız bırakmadı. Türkiye Afgan halkının kadim dostudur. Bu saldırılar, kararlılığımızı hiçbir zaman bozmayacak.

Valiler ve valilik görevi kesinlikle sıradan bir görev değildir. Ulvi bir görevdir. Bulundukları şehirlerle kaynaşamamış birinin bu görevi ifa etmesi mümkün değildir.

HER ŞEHİRDEN FEYZ ALMAK SİZİN GÖREVİNİZ
81 vilayetin her birinden feyz alamayan hiç kimse bu ülkede valilik de yapamaz Başbakanlık da yapamaz. Her bir şehirden feyz almak sizin görevinizdir. Şehirdeki tek bir çakıl taşının eksildiğini fark edeceksiniz.

HALK AMİRDİR BİZLER MEMURUZ
Bir siyasi zihniyet devrimi yaşıyoruz. Devlet ile millet arasındaki uçurumun kalkmasıdır. İhtilallerden sonra özellikle vali emir edendir. İşte bizim ayaklarımızın altına aldığımız olay budur. Halk amirdir bizler memuruz. Halka tepeden bakmak bizim anlayışımız olamaz. Biz halkımızla beraber geleceğe yürüyoruz.

Halkla sadece toplantılarda bir araya gelmeyiniz. Bir şehirde asayiş varsa, güven varsa o şehirde ekonomik kalkınma da olur.

DEVLETİN GÜCÜ VAR
Son dönemde bazı acı olaylar bunun ne kadar önemli olduğunu bize gösterdi. Kamu düzeni kavramını bütün mahiyetiyle kullanıyoruz.

Devletin gücü var, şefkati yoksa devlet tiranlaşmaya başlar. Aynen Suriye'de olduğu gibi.

Her şeyin esası muhabbettir. Kendisi ile barışık olmayan birinin, idari görevini yürütürken başkalarıyla barışık olması mümkün değil.

Bir vali, yaşadığı yerde insanlara Türk mü?, Kürt mü?, Alevi mi?, Gayri Müslüm mü? diye bakmaz.

MECLİS'TE ŞOV YAPIYORLAR
Biz kamu düzeni derken kastettiğimiz; devletin halkına huzur verecek kudret sahip olmasıdır. Kamu düzeni sarsıldığında özgürlükler kalmıyor.

Şimdi Meclis'teki İç Güvenlik paketine karşı çıkan Kılıçdaroğlu, Bahçeli kendinizi 6-7 Ekim olaylarını yaşayan insanların yerine koyun.

Meclis'te şov yapıyorlar. Yüzüne maskelerle birisi geliyorsa sonra orada çocukları katlediyorsa e kusura bakmayın bu sokaklar bu teröristlere, bu vandallara bırakılmaz.

Gezi olayları bahane edilerek İstanbul'un sokaklarının ne hale getirildiğini biliyorsunuz. Şehirlerimizi korumak bizim kudretimiz.

AMBULANSLARI GÖREVE ALDIK
Halkla iyi iletişim kurmuşsanız hizmetin alt yapısı oluşmuş demektir. Sizin evinizde suyunuzun akıyor olması devletin kudreti anlamına gelmez. Geçen Tekirdağ'da ambulansları göreve verdik. Daha önce 3-5 ambulans olan yerde şimdi 100-200 ambulans var. Ambulans uçaklarımız var.

Vilayetlerde herhangi bir olay olduğunda vatandaşın gözyaşını ilk hissedecek olan sizsiniz.

Vatandaş ağlamak istiyorsa sizin omuzunuzda ağlayacak. O yaşı silecek olan sizlersiniz.

BAŞARININ ÜST SINIRI YOK
Meclis'te görüşülen iç güvenlik paketiyle ilgili olarak muhalefeti basirete ve kamu düzenini korumaya devam etti.

Vilayeti idare ederken halkla istişare edeceksiniz. Katılımcı demokrasinin gerçekleşeceği yer vilayetlerdir.

Merkez ile yani hükümetin politikaları ile yerel arasındaki irtibatı sağlamalısınız. Başarının üst sınırı yok. Daha büyük hedeflere yürüyebilmek için, sınırımızdaki yanan ateş çemberinin dışında tutmak için sizler en önemli kişilersiniz."

ensonhaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum