Davutoğlu'ndan vatandaşa ''yetim'' çağrısı

Davutoğlu'ndan vatandaşa ''yetim'' çağrısı

İstihdam Kura Töreni'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu kendinden örnek verip çağrıda bulundu.

Gençlere istihdam desteği projesi kapsamında düzenlenen İstihdam Kura Töreni'nde konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun atama öncesi yaptığı konuşmasında yapılacak atama ile birlikte kamu kurumlarında çalışacaklara, kendinden de örnek vererek nasihatte bulundu. Devletin şefkat elinin ataması yapılanların her zaman üzerlerinde olacağını da belirten Davutoğlu, geçenlerde yaptığı fidan çağrısından sonra şimdi de ''yetim'' çağrısında bulundu.

 

SOSYAL YARDIMLAR 22 KAT BİRDEN ARTTI

Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin bir şefkat devleti olduğunu belirterek konuşmasına başlayan Davutoğlu, ''Gençler hayatımızın teminatıdır. Borç talep etmeyen bir ülkeyiz. Sadece kendi öğrencilerimize değil yabancı öğrencilere de burs veriyoruz. Yeni geçen bütçede sosyal harcamaların tutarı 33 milyar TL. Bu rakam 2002'den bu yana 22 kat birden arttı.'' dedi.

''BEN DE ANNEMİ 4 YAŞINDA KAYBETTİM''

Devlet yurtlarında bulunan kimsesiz gençlere seslenen Davutoğlu, ''Siz kimsesiz değilsiniz, sizin arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ben de annemi 4 yaşında kaybettim. Eğer babamın dirayeti olmasaydı bende sizin gibi olabilirdim. O yüzden başınızı dik tutun. Sizin hiçbir eksiğiniz yok.'' diye konuştu.

''BAŞINIZI DİK TUTUN''

Atamaları yapılacak gençlere ''Başınızı dik tutun ve gittiğiniz yerlerde yeteneklerinizi ve kabiliyetleriniz gösterin'' diye seslenen Davutoğlu, ''Asla ama asla özgüveninizi kaybetmeyin. Siz yetim ve öksüz bir Peygamberin evlatlarısınız.'' dedi.

BAŞBAKAN'DAN ÇAĞRI

Ataması yapılan gençlerin hepsinin üzerinde devletin şefkat elinin her zaman olacağını ve vazifelerinin gençlere ulaşmak ve onlara yardımcı olmak olduğunu ifade eden davutoğlu çağrıda bulundu..

Kouruyucu ailelere de seslenerek ''Gençlere sahip çıkın onları evlatlarınızdan ayırmayın'' diyen Davutoğlu; ''Mümkün olduğu kadar her bir aile bu kardeşlerimizden birini sahiplenirse toprağa kök salan tohumlar atılmış olur. Dünyada hiçbir şey bir yetimin gözündeki ışıltı kadar değerli değildir. Hediyeleşirken bir fidan yanında bir yetim bakma sorumluluğunu da geliştirelim. İnşallah bu temennim toplumun her katmanına yayılacaktır.''
 
 
Kaynak : Haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.