Davutoğlu'nun yeni Başdanışmanı oldu

Davutoğlu'nun yeni Başdanışmanı oldu

Başbakan Başdanışmanı Vedat Bilgin Kimdir?

Başbakan Ahmet Davutoğlu, bugün Bilgin’i davet ederek bir süre görüştü ve teklifini iletti. Bilgin’in ‘başmüşavir’ sıfatıyla Afyon’daki AK Parti kampına katılacağı öğrenildi. Çözüm Süreci’nde görev alan Akil İnsanlar Heyeti’nde de yer alan Prof. Bilgin, 2000 yılında koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlığını da yapmıştı.

Vedat Bilgin kimdir?

1954’te Bayburt’ta doğan Vedat Bilgin, Hacettepe Üniversitesi Sosyal ve İdari Bilimler Fakültesi’nde lisans eğitimini dereceyle bitirdi, İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesi’nde yüksek lisans ve doktora yaptı. Üniversite öğrenciliği esnasında Genç Arkadaş Dergisini yayınladı; daha sonra Türkiye Günlüğü Dergisi’nin kurucuları arasında yer aldı. 1995’te İngiltere’de York Üniversitesi’nde doktora çalışmalarını yapan Bilgin, 2000 yılında koalisyon hükümetinde Başbakanlık Başdanışmanı olarak dönemin Başbakan Yardımcısı ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin danışmanlığını yaptı.

Daha sonra TCDD Genel Müdürlüğü’ne getirilen Bilgin, Türkiye'de üretilen ilk modern tren yolu rayı üretimini başlattı; ilk hızlı tren olan Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Tren Yolu Projesini başlattı. 2003’te kendi isteğiyle görevinden ayrılan Bilgin, halen Gazi Üniversitesi İİBF Çalışma Ekonomisi Bölümü’nde öğretim üyesi. Michigan Üniversitesi’nde de “Ortadoğu’da Modernleşme Sorunları” konulu uluslararası çalışmada yer alan Bilgin, Habertürk, Bugün ve Akşam gazetelerinde yazarlık yaptı. Halen Akşam gazetesinde yazılarını sürdürüyor. Prof. Vedat Bilgin ayrıca, Türkiye Yazarlar Birliği tarafından 2013 yılının Fikir Yazarı ödülü sahibi.

SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.