Değerler Yolculuğu Projesinde Neler Yaşandı?

Değerler Yolculuğu Projesinde Neler Yaşandı?

Değerler Yolculuğu projesi Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış olup Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı İle Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığının katkılarıyla yürütülen, Danışmanlığını Ankara Üniversitesn

Değerler Yolculuğu projesi Milli Eğitim Müdürlüğümüz tarafından hazırlanmış olup Sosyal Hizmetler Eğitim ve Yardım Vakfı İle Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire başkanlığının katkılarıyla yürütülen, Danışmanlığını Ankara Üniversitesnin yaptığı bir projedir.

Proje kapsamında İl yürütme kurulu, İlçe Yürütme Kurulları ve Okul Yürütme kurulları kurulmuştur. Bu kurullar, öğrencilerimizin milli, manevi, evrensel,kültürel ve etik değerler ile ‘’İnsan hakları ve demokrasi’’ bilincine ulaşmaları, yaşamlarının her alanında uygulayabilmelerine yönelik sınıf içi ve sınıf dışı etkinliklerden oluşmaktadır..Projenin sonunda İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce 14-15 Mayıs tarihlerinde Değerler Yolculuğu Festivali planlanmıştır. 

Üstün Dökmen Projemizin hiçbir aşamasında görev almamaktadır. Kendileri yıllarca TRT-1 de görev almış Ankara Üniversitesinde Akademisyen olarak görev yapmıştır. Tanınmış kişiliği nedeniyle Kendisi Proje ortaklarının kararı olarak konferansa davet edilmiştir. Konferansın konusu "Nasrettin Hocadan Bugüne Mizahımız ve Değerlerimiz" konusudur. 

Kendisinden bu konunun anlatılması için davet edilmiş OLMASINA rağmen konu ile alakası olmayan ve kabul edilemez konulara girmiş tarihi gerçekleri saptırmaya yeltenmiştir. Bilim insanına yakışmayacak bir tarzda konuşmuştur. Programı organize edenler kendisini uyarmış ama bu uyarıları dinlememiş aynı kabul edilemez tutumunu sürdürmüştür. 

Kendisi konunun dışına çıkmış Konferans esnasında bizim hiçbir şekilde tasvip edemeyeceğimiz beyanlarda bulunmuş, bu durum gerek konferans esnasında gerekse daha sonra kendisine tepki verilmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum