Demirtaş'tan Tehlikeli Açıklama

Demirtaş'tan Tehlikeli Açıklama

Diyarbakır'da polise ateş ederken öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın taziyesine katılan Selahattin Demirtaş, "Sokak meşrudur" dedi

HDP Eşgenel Başkanı Selahattin Demirtaş, Diyarbakır'da çıkan olaylarda silahla vurularak öldürülen 17 yaşındaki Abdulkadir Çakmak'ın taziyesinden sonra yaptığı açıklamada, emniyet tarafından dağıtılan görüntülerin çelişkili olduğunu söyledi. Demirtaş, "Tekrar ediyorum, sokak meşrudur. İnfaza karşı direniş açısından sokak meşrudur. Bizi sokağa çıkmaktan meşru direnişten alıkoymaları ne yasaları ne infaz timleri alıkoyamaz" dedi.

YASANIN VERDİĞİ YETKİ İLE İLK KAN DİYARBAKIR'DA DÖKÜLDÜ
Demirtaş, güvenlik paketi parlamentoda tartışıldığı aşamada bütün bu yasanın içeriğinin güvenlik güçlerine aşırı yetki verdiğini ve bunu engellememiz gerektiğini, gerekirse sokağa çıkarak engellememiz gerektiğini belirttiklerini ifade ederek, şöyle konuştu; "Başbakan Davutoğlu da 'Dökülecek her kandan Demirtaş sorumludur' demişti. Yasanın verdiği yetkiyle ilk kan Diyarbakır'da döküldü. 16 yaşında bir çocuğu infaz ettiler. Şimdi Davutoğlu'na soracağım ben her yerde de sormaya devam edeceğim. Bu kanın dökülmesinden Davutoğlu mu Demirtaş mı sorumludur? Diyarbakır emniyetinin dağıttığı görüntüler çelişkilidir. Çocuğun görüntülerdeki olmadığına dair ciddi deliller var. Kıyafeti, kilosu ve boyu uymuyor. Çocuğun arkadaşlarının ifadesi var çocuğun elinde silah olmadığına dair.

İNFAZ ETMİŞLER
Açık bir şekilde infaz edildiğine dair çok ciddi kuşkular var. Çocuğun vücudunda 4 kurşun izi var. Biri uzak mesafeden diğeri yakın mesafeden ateş edilmiş. Kafasından vurulduktan sonra yanına gelip ayrıca üç kurşun daha sıkılmış vücuduna. İnfaz etmişler. Ortaya çıkan deliller bunu gösteriyor. Bunu yasaya dayanarak yapıyorlar yapmaya da devam ediyorlar" dedi.

KÜRT ÇOCUKLARI KURBANLIK KUZU DEĞİL
Demirtaş, bundan sonra dökülecek her kandan Başbakan Davutoğlu ve yasayı onaylayan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sorumlu olacağını söyledi. Demirtaş, Kürt çocuklarının kurbanlık kuzu olmadığını, öyle patır patır sokaklarda infaz edeceklerini düşünüyorlarsa yanılacaklarınıda belirterek, şöyle dedi:

"Biz bir taraftan barış için bu kadar uğraşırken, bir taraftan 15-16 yaşındaki çocuklarımızı infaz edip üstüne sahte görüntüler dağıtıp, bir de zafer naraları atıp, kan dökmekle de bizi suçlayacaklarını ve bu şekilde kamuoyu yönlendirmesiyle faturayı bize çıkaracaklarını inanıyorlarsa yanılıyorlar. Halk, hem sokaklarda hem de sandıkta bunların hesabını soracaktır. Tekrar ediyorum, sokak meşrudur. İnfaza karşı direniş açısından sokak meşrudur. Bizi sokağa çıkmaktan meşru direnişten alıkoymalarına ne yasaları ne infaz timleri alıkoyamaz. 90'larda çok denediler. Fakat biz bize karşı zulüm yapanların zulüm kalelerini yıkmak için her yerde sokakta olmaya devam edeceğiz. Sokaklar halkındır. AKP'nin mülkü tapulu malı değildir. Halk her yerde direnişini ortaya koyar. Çocuklarımızı infaz edenlere karşı da her yerde bütün halkımızı sahiplenmeye çağırıyoruz. Bütün halkımız bu tür infazlara karşı sesiz kalmamalıdır. AKP'ye yönelik protestosunu ortaya koymamalıdır."

haber7

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.