Denetçi Yardımcılığı Sınav Duyurusu

Denetçi Yardımcılığı Sınav Duyurusu

Aile Ve Sosyal Politikalar Bakanlığından:Denetçi Yardımcılığı Sınav DuyurusuSınava İlişkin Genel Bilgiler

 

SINAVA İLİŞKİN GENEL BİLGİLER

14/09/2012 tarihli ve 28411 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığı Yönetmeliği’nin ikinci kısmında yer alan hükümler kapsamında, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığına 35 adet Denetçi Yardımcısı kadrosuna atama yapılmak üzere yazılı ve sözlü sınav yapılacaktır. Öğrenim dalları itibariyle alınacak Aile ve Sosyal Politikalar Denetçi Yardımcısı sayıları, sınava katılabilecek aday sayısı, gruplara uygulanacak KPSS puan türleri ile asgari puan bilgileri aşağıdaki tabloda gösterilmiştir.

 

 

Öğrenim Durumu

Kadro Sayısı

Yazılı Sınava Katılacak Aday Sayısı

Puan Türü

Puanı

1.Grup

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi

25

500

KPSS P109

70

2.Grup

Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Psikoloji ve Sosyoloji

10

200

KPSS P3

70

 

 

I- SINAVA KATILABİLME KOŞULLARI

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48 inci maddesinde yazılı genel şartları taşımak,

b) Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri ile Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Psikoloji ve Sosyoloji alanlarında en az dört yıl lisans eğitimi veren yüksek öğretimkurumlarından mezun olmak ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yüksek öğretim kurumlarından birini bitirmiş olmak,

c) Yazılı sınavın yapılacağı 15/12/2012 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmak, (15/12/1977 tarihinden sonra doğanlar)

d) Sağlık durumu, yurdun her yerinde görev yapmaya ve her türlü iklim koşullarında yolculuk etmeye elverişli bulunmak,

e) ÖSYM tarafından 09-10 Temmuz 2011 ve 07-08 Temmuz 2012 tarihlerinde yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavından;

Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme ve İktisadi ve İdari Bilimler fakültelerinden mezun olanlar için; KPSSP109 puan türünden 70 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda: en yüksek puan sıralamasına göre ilk 500 kişi içerisinde bulunmak (500 üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler),

Sosyal Hizmetler, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Psikoloji ve Sosyoloji bölümlerinden mezun olanlar için; KPSSP3 puan türünden 70 ve daha üzeri puan alan adaylar arasından yapılacak başvurularda: en yüksek puan sıralamasına göre ilk 200 kişi içerisinde bulunmak (200 üncü adayla aynı puana sahip olan adaylar da sınava kabul edilirler),

f) Süresi içinde başvurmuş olmak,

Yarışma sınavına, alanlar itibariyle ilan edilen Aile ve Sosyal Politikalar Denetçi Yardımcısı kadro kontenjanı için öngörülen sayıda başvurunun olmaması ya da gruplar için öngörülen sayıda başarılı adayın olmaması halinde kadro ve ihtiyaç durumuna göre alanlar arasında sayı belirleme ve değişiklik yapma yetkisi Bakanlığa aittir.  Eksik belge ve bilgileri bulunan adayların başvuruları işleme konulmayacaktır.

Başvurusu kabul edilip, isimleri yarışma sınavına katılabilecekler arasında yer alanlardan, gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılarak atamaları yapılmayacak, atamaları yapılmış olsa dahi iptal edilecek ve ayrıca haklarında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunulacaktır.

Sınav Ücreti

Yazılı yarışma sınavına katılmaya hak kazanan ve Bakanlık internet sayfasında isimleri yayımlanan adaylar, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/ANKARA Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 50 TL sınav ücreti yatıracaklardır.

Başvuruları kabul edilip sınava girmeyenler ile şartları uymadığı halde başvuru yapanlar veya eksik belgelerle başvuru yapanlara sınav ücreti iade edilmeyecektir.

II- BAŞVURU ŞEKLİ VE YERİ

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar, yukarıda belirtilen koşulları taşımaları şartıyla; 05/11/2012–13/11/2012 tarihleri arasında www.aile.gov.tr internet adresinden ulaşabilecekleri başvuru formunu elektronik ortamda dolduracaklardır. Başvuru formuna diploma veya mezuniyet belgesinin ve varsa denklik belgesinin bir örneği elektronik ortamda eklenecektir. Başvuruların değerlendirilmesi sonucunda, yazılı sınava katılmaya hak kazanan adaylar 19 Kasım 2012 tarihinde Bakanlık internet sayfasında duyurulacaktır.

Yazılı Sınava Çağrılacak Adaylardan İstenecek Belgeler

Yazılı yarışma sınavına girmeye hak kazanan adaylar, 19-30 Kasım 2012 tarihleri arasında (en geç 30 Kasım 2012 günü saat 18.00′e kadar);

a) T.C. Kimlik numarası beyanı,

b) Sınav başvuru formu, (Bakanlığımızın www.aile.gov.tr internet adresinde yer alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetçi Yardımcılığı Sınav Başvuru Formu internet ortamında eksiksiz şekilde doldurulmalı ve çıktısı alınarak imzalanmalıdır.)

c) KPSS sonuç belgesinin aslı veya Başkanlıkça onaylı örneği ya da bilgisayar çıktısı,

d) Diploma veya mezuniyet belgesinin aslı ya da Başkanlıkça onaylı örneği,

e) İki adet vesikalık fotoğraf,

f) Sınav ücreti dekontu (dekont üzerinde başvuru yapan adayın adı soyadı ve TC kimlik numarasının bulunması gerekmektedir.)

ile birlikte Söğütözü Mahallesi 2177 Sokak No: 10 A Blok Çankaya/ANKARA adresindeki Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Denetim Hizmetleri Başkanlığına şahsen müracaat edeceklerdir. Posta ile yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. (Yazılı sınavı kazanacak adaylardan sözlü sınava girmeden önce istenecek belgeler ayrıca belirtilecektir.)

Bakanlığın 20 Kat Aday Çağırma Zorunluluğunun Bulunmaması:

Başvuruların internet ortamında alınmasından sonra yazılı sınava girmeye hak kazandığı ilan edilenlerden, giriş şartlarını taşımadığı yazılı sınav öncesi anlaşılanlar sınava katılamazlar. Bakanlık ilan edilen boş kadro sayısının 20 katı adayı çağırmak zorunda olmadığından, bu aşamada yazılı sınava katılamayacağı kararlaştırılan adayların yerine yeni aday çağrılmayacak olup, böyle bir durumun ortaya çıkması, ilk değerlendirme sonucu sınava katılmaya hak kazanamayan diğer adaylar için sınava katılma hakkı doğurmayacaktır.

III- SINAV ŞEKLİ VE KONULARI

Giriş sınavı yazılı ve sözlü sınav aşamalarından oluşur. Yazılı sınav çoktan seçmeli test usulüyle yapılacaktır.

Yazılı ve sözlü sınav;

I- Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanlar için;

1) Hukuk: Anayasa Hukuku (Genel esaslar, temel haklar ve hürriyetler), İdare Hukuku (Genel esaslar, idarî yargı, idarî teşkilât ve kamu personeli hukuku), İdari Yargı Usul Hukuku (Genel esaslar), Ceza Hukuku (Genel esaslar ve kamu görevlileri ile ilgili suçlar), Ceza Muhakemesi Hukuku (Genel esaslar), Medeni Hukuk (Genel esaslar ve aile hukuku), Borçlar Hukuku(Genel esaslar).

2) İktisat: Makro ve Mikro İktisat, İktisat Teorisi, Güncel Ekonomik Sorunlar

3) Maliye: Genel Maliye Teorisi ve Maliye Politikaları, Kamu Gelirleri ve Giderleri, Bütçe,

4) Muhasebe: Genel Muhasebe,

II- Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Sosyoloji bölümlerinden mezun olanlar için;

1) Türkiye’nin Toplumsal ve Ekonomik Yapısı, 2) Çocuk, Kadın ve İnsan Hakları ve Hukuku, 3) Sosyal Politika ve Planlama, 4) Psikoloji Biliminde Yaklaşım ve Yöntemleri, 5) Eğitimde Rehberlik, 6) Davranış Bozuklukları, 7) Çocuk Gelişimi ve Sosyal Politikalar, 8) Gelişim Psikolojisi, 9) Aile Sosyolojisi, 10) Sosyal Psikoloji, 11) Öğrenme Psikolojisi, 12) Anayasa hukuku, medeni hukuk ve idare hukukunun genel esasları ve güncel ekonomik sorunlar.

Konularından seçilmek suretiyle yapılacaktır. Yukarıda alanlar itibarıyla belirtilen konu başlıkları, yazılı sınavın genel çerçevesini belirlemekte olup bu husus, her konu başlığından soru sorulacağı anlamına gelmemektedir. Sınavda tam puan 100 dür. Yazılı sınavda başarılı olmak için;

Hukuk, siyasal bilgiler, iktisat, işletme ve iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden mezun olanlar için alınacak puanın en az 70 olması ve yazılı sınav puan sonuçlarına göre yapılan başarı sıralamasında 100 aday içerisinde bulunmak (yazılı sınavı son sırada kazanan aday ile puanı eşit olan diğer adaylar da başarılı sayılır),

Sosyal Hizmetler, Psikoloji, Psikolojik Danışmanlık ve Rehberlik, Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ve Sosyoloji bölümlerinden mezun olanlar için alınacak puanın en az 70 olması ve yazılı sınav puan sonuçlarına göre yapılan başarı sıralamasında 40 aday içerisinde bulunmak (yazılı sınavı son sırada kazanan aday ile puanı eşit olan diğer adaylar da başarılı sayılır),

gerekmektedir.

IV- SINAV TARİHİ VE YERİ

Giriş sınavının yazılı bölümü, 15 Aralık 2012 tarihinde Ankara’da yapılacaktır. Sınava girilecek yer ve saati gösteren Sınav Giriş Belgeleri www.aile.gov.tr ve www.meb.gov.tr internet sayfalarından temin edilecektir.  Yazılı sınava gelen adayların, yanlarında kimlik tespitinde kullanılmak üzere nüfus cüzdanı, sürücü belgesi veya pasaport bulundurmaları gerekmektedir.

V- İTİRAZ

Yazılı sınav sonuçlarına itiraz, sınav sonucunun açıklanmasından itibaren 5 (beş) iş günü içinde, MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri Genel Müdürlüğü Döner Sermaye İşletmesinin T.C. Ziraat Bankası Beşevler/Ankara Şubesi, Türkiye Vakıflar Bankası Ankara Merkez Şubesi ve Türkiye Halk Bankası Küçükesat Şubelerinden herhangi birine, “Kurumsal Tahsilât Programı” aracılığı ile 10 TL itiraz ücreti yatırarak alınan banka dekontu ve sınav adının yazılı olduğu dilekçe ile ASPB Denetim Hizmetleri Başkanlığına yapılır.

Banka dekontu, T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, imza ve adresi olmayan dilekçe ve faksla yapılan itiraz ile süresi geçtikten sonra yapılan itirazlar dikkate alınmayacaktır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.