Denetimsiz Dershaneler Dönemi Başlıyor

Denetimsiz Dershaneler Dönemi Başlıyor

Özeldershanelerin açılacağı binalarda meyhane, kahvehane, kıraathane, bar, elektronikoyun merkezleri gibi umuma açık yerler ile alkollü içki satılan yerlerin bulunması da mümkün olabilecek

Milliyet gazetesinden Ayşegül Kahvecioğlu'nun haberine göre dershanelerin kapatılması ile ilgili süreçte sona gelindi. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) Özel Öğretim KurumlarıKanunu ve yönetmeliğinde yapacağı değişikliklerle 1 Ocak’tan itibaren “sınavlara yönelik öğrenci yetiştiren” kurumlar için yeni bir dönem başlayacak.
 
MEB Özel Öğretim Kurumları Kanunu ve yönetmeliğinde yapılacak değişikliklerle “dershane” kavramı milli eğitim sistemi içerisinden çıkarılacak.

Yeni düzenlemeye göre bundan sonra “dershane” adıyla herhangi bir kurum açılamayacak; ancak başka bir isimle kurulacak “okula yardımcı” kuruluşlara da engel olunamayacak. Yeni açılacak merkezler yalnızca MEB denetimi dışında kalacak. Buna göre artık bir özel öğretim merkezi açmak için İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne başvurmak ve Valilikten onay almak gerekmeyecek.

Özel dershanelerin açılacağı binalarda meyhane,kahvehane, kıraathane, bar, elektronik oyun merkezleri gibi umuma açık yerler ile alkollü içkisatılan yerlerin bulunması da mümkün olabilecek.
 
Milliyet

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.