Denizli Milli Eğitim “O Kolejler”e Kıyak Mı Yapılıyor?

Denizli Milli Eğitim “O Kolejler”e Kıyak Mı Yapılıyor?

Denizli Milli Eğitim’den “O Kolejler”e Kıyak Mı Yapılıyor? “Denizli’de neler oluyor?” dedirtecek bir olay yaşanıyor.

“Denizli’de neler  oluyor?” dedirtecek bir olay yaşanıyor.

Türkiye Cumhuriyeti Devleti bütün kurum ve kuruluşları ile malum yapı ile mücadele ederken, Denizli Milli Eğitim bu yapıya yakınlığı ile bilinen okula-okullara il genelinde resmi/özel  4.sınıf öğrencilerine yönelik "Bursluluk Sınavı" düzenlenmesine yasal kılıf buluyor.

MEB’in 2015/5 nolu genelgesi 16. maddesi ilgi tutuluyor: "Özel okullar valiliklerden aldıkları izinler  doğrultusunda burs verilecek öğrenci ve kursiyer tespitine yönelik Ocak, Şubat ve Mart aylarında sınav yapabilecektir. Ancak bu sınavlarla ilgili  ilan ve reklam verilmeyecektir. Her okul kendi internet sayfasında bu sınavların duyurusunu yapabilecektir.  Valilik izni doğrultusunda diğer okullara bu sınavla ilgili bilgi verilebilecektir" 

Buruya kadar olayda bir gariplik yok. Esas mesele bundan sonra başlıyor. Valilikten ilan ve reklam verilmemesi kaydıyla onay alınıyor. Onayda diğer resmi/özel okullara duyurulması da yok.

İşin ilginç yanı okulun sınavın diğer okullara duyurulması ile ilgili bir talebi de yok. Okulun böyle bir talebi olmamasına, onayda da diğer resmi/özel okullara duyurulması olmamasına rağmen kim ya da kimler bunu üzerine vazife alıp tüm okullara e posta göndererek okul yöneticilerini yönlendiriyor? E-Posta göndermekle kalmayıp duyurusu emrediliyor.

Kendisini malum yapı ile mücadele ettiğini söyleyenler, iş icraata geldiği zaman bu yapıyı mı kolluyor? Başka bir ifade ile perdenin önünde mücadele ediyormuş gibi görünüp perde arkasından kol kanat mı geriliyor?

 Diğer özel okullara (Örneğin geçen sene özel V. Koleji) yapacakları "Bursluluk Sınavında" onay vermemek için çeşitli bahaneler üretilip, zorluklar çıkartılırken; malum yapıya yakınlığı ile bilinen bu okula onay vermekle kalmıyor; tüm okullara ısrarla reklamı yapılarak duyuruluyor. Bu kime-ne hizmetidir?

Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne soruyoruz;

1-      Malum yapıya yakın bu okulunun reklamına, öğrenci kaydına, marka değerine kıyağı kim neden yapıyor?

2-      Başka özel okullar isteyince zora koşuluyor, ya izin verilmiyor ya zoraki süründürerek verilirken, bu yapıya “pozitif ayrımcılık” nereden kaynaklanıyor?

3-      Haydi, izin verildi diyelim. İzin dâhilinde özel okul kendi sitesinde v.s yayınlayarak sınavını yapabilir. Ancak burada durum çok farklı. Onay yazısında olmamasına rağmen, MEB’e bağlı devlet okullarına öyle bir duyuru yapılıyor ki; “öğrencilerinize bu sınavı duyurun, mutlaka katılım sağlayın” anlamına gelmiyor mu?

sinav-yazisi.jpgonay1.jpgesaslar.jpgwww.memurpostasi.com / Özel Haber

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum