Depremden sağ çıktı bürokraside yıkıldı

Depremden sağ çıktı bürokraside yıkıldı

Depremin enkazından sağ çıktı ama bürokrasi hayallerini yıktı

Van’ı vuran 7.2’lik depremden 102 saat sonra enkaz altından çıkarılan İmdat Palak’ın üniversite hayali bürokrasiye takıldı. Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı olmasına rağmen Palak, okuluna kayıt yaptıramadı.
Türkiye İmdat Palak’ı Van’ı yıkan 7.2 büyüklüğündeki depremden 102 saat sonra tanıdı. Palak, 3 arkadaşına mezar olan evde 102 saat sonra Azerbaycan ekibinin çabaları ile kurtarıldı. Deprem nedeniyle derslerinden geri kalan Palak, LGS’de düşük puan aldı. Hayali olan Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmenliği bölümüne yetmeyen puanı ile Erciş’e dönen İmdat, ailesinin yaşadığı çadıra yerleşti. Ancak elde ettiği puanla  İstanbul Arel Üniversitesi Meslek Okulu Çocuk Gelişimi Bölümü’nü kazanmayı başardı. Ancak kazandığı okulun vakıf üniversitesi olması Palak’ın hayalerini bir kez daha yıktı.

Valilik ile kaymakamlık arasında

İmdat Palak bundan sonra yaşananları ise STAR’a anlattı: Cumhurbaşkanımızın Van ziyareti sırasında yardım talep ettik, ilgilendiler. Van Valliği burs verileceğini söyledi. Üniversite, Van Valiliği’nin ‘Öğrenci deprem mağdurudur’ diye kağıt vermesini istedi.

Valilik te bize İl Afet Müdürlüğü’nün konuyla ilgilendiğini söyledi. Valilik ile Erciş Kaymakamlığı arasında memik dokumamıza ve Cumhurbaşkanlığı’nın talimatı olmasına rağmen bir türlü ‘deprem mağduru’ kağıdını alamadık. Belgemiz olmadığı için de kayıt yaptıramadık.

 Stargazete

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.