Ders kitapları yönetmeliğine dava!

Ders kitapları yönetmeliğine dava!

“Atatürk İlkelerine uygunluk” şartını çıkarmasına dava açıldı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin, MEB’in ders kitapları yönetmeliğinden “Atatürk İlkelerine uygunluk” şartını çıkarmasına dava açtı. Danıştay’a dava açan Keskin, dilekçesinde “Laikliğe karşı eylemlerin odağı olduğu yargı kararı sabit olan bir iktidarın Bakanı ‘Türkiye Cumhuriyeti’nin başlangıçta koyduğu, laiklik, cumhuriyet ve milliyetçilik gibi temel ilkenin yerini daha katılımcı, daha adem-i merkezi, daha müslüman yapıya devretmesi zorunluluğunun artık zamanı gelmiştir’ biçimindeki sözlerini halen savunduğunu söylemiştir. Bu gibi karar ve sözlerle, ileri ve özgürlükçü bir demokrasi yaratılıyor denilmesi, aldatmacanın ta kendisidir. Aynı zamanda dava konusu düzenlemenin gerçek neden ve amacının ne olduğunun göstergesidir” dedi.

 

‘Atatürk’ün izini silme amacı açık!’

MEB’in ders kitapları yönetmeliğindeki “Ders kitaplarının nitelikleri” başlıklı maddesinden “Atatürk İnkılâp ve İlkelerine ve Anayasada ifadesini bulan Atatürk milliyetçiliğine bağlı; Türk Milleti’nin milli, ahlaki, insani, manevi ve kültürel değerlerini benimseyen, koruyan ve geliştiren; ailesini, vatanını, milletini seven ve daima yüceltmeye çalışan; insan haklarına ve Anayasanın başlangıcındaki temel ilkelere dayanan demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı görev ve sorumluluklarını bilen ve bunları davranış hâline getirmiş yurttaşlar olarak yetiştirmek hükmüne, Türk Millî Eğitiminin Temel İlkelerine uygun olarak hazırlanır...” ifadesinin çıkarılması mahkemelik oldu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Adnan Keskin’in açtığı davanın dilekçesinde, dava açma gerekçesi, “Davaya konu düzenlemede yer alan eksikliğin bir ihmalin, dikkatsizliğin sonucu olmadığı, düzenlemenin bu hali ile Atatürk ilke ve İnkılapları ile hesaplaşma kastıyla kaleme alındığı ve gelecek nesillerden Atatürk’ün izlerini silmek amacına yönelik olduğu açık olduğundan bu davanın açılması zorunlu olmuştur” şeklinde açıklandı.

Bir haftada 2 bin 633 çocuk suç mağduru oldu

Jandarma Genel Komutanlığı, bir haftalık süreçte 584 çocuğun suça sürüklendiğini, 2 bin 633 çocuğun ise suç mağduru olarak işlem gördüğünü açıkladı. Jandarma Genel Komutanlığı, 6-12 Eylül tarihleri arasında sorumluluk bölgesinde meydana gelen ve 4 bin 827 kişinin katıldığı 5 bin 694 olayın yüzde 95,7’sini aydınlattı. Jandarma tarafından bu bir haftalık sürede 1706 kg kubar esrar, 1997 adet kültür ve tabiat varlığı, 49 kg toz esrar, 684 bin 795 adet kaçak sigara, 580 litre kaçak alkollü içki ele geçirildiği öğrenildi.

Gazetevatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.