Ders Saatlerindeki Farklılıklar Öğretmeni Mağdur Ediyor

Ders Saatlerindeki Farklılıklar Öğretmeni Mağdur Ediyor

HAFTALIK DERS SAATLERİNDEKİ FARKLILIK MAĞDUR EDİYOR...

Kademeli dönüştürülen okullarda 1 2 3 4. sınıflarda günlük 6 saat ders yapılırken 5. sınıflarda haftanın dört günü 7 saat haftanın bir günü de 8 saat ders yapılmaktadır. Ders saatlerindeki bu değişme nedeniyle, bu sınıfların çıkış saatleri farklılaşmıştır.

Bu okullarda taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerin taşınmaları, sınıf farklılığı göz önüne, alınmadan aynı araçla yapılmaktadır. Taşımalı eğitim kapsamındaki öğrencilerden 5. sınıflar 1 ya da 2 ders saati geç çıktıkları için 1 2 3 4. sınıf öğrencilerinden taşımalı eğitim kapsamında olanlar 5. sınıf taşımalı eğitim öğrencilerinin çıkışına kadar okulda sınıf öğretmenlerinin nezaretinde beklemektedirler.

Bu nedenle bu sınıf öğretmenleri haftalık 30 saat ders yükü üzerinden ücretlendirilmekte ancak 36 saat okulda görevli olarak bulunmaktadırlar. Ders görevleri bittiği halde öğrencilere nezaret etmek amacıyla fazla çalışma yapan bu öğretmenlerin bu çalışmalarının ek ders ücretinin ödenmesi hususunda Milli Eğitim Bakanlığı’na yazılı talepte bulunduk.

 

İlgi yazımız için tıklayınız (word pdf)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.