Dersanelerde dönüşüm başladı

Dersanelerde dönüşüm başladı

Dershanelerin dönüşüm çalışmaları kapsamında özel okul olma başvurusunun ilki Balıkesir’den geldi. Türkiye genelinde müracaat eden 42 dershaneden 5’i de ilk aşamayı geçerek MEB tarafından ayrıntılı incelemeye alındı.

TUĞBA CEYHAN

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) dershanelerin özel okula dönüşümünde yönetmelik ve teşvik çalışmaları başvuru boyutuna geçti. 2 Hazira itibariyle 1. dönem başvuruları gelmeye başladı. Bu kapsamda ilk başvuru Balıkesir'den geldi. Şu ana kadar komisyonlara başvuran dershane sayısı 42 olarak belirlendi. 42 dershanenin 5'i dönüşüme uygun görüldü. MEB Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürlüğü'ne iletilen başvurular incelenmeye alındı.

Erken başvuran avantajlı

7 dönem halinde alınacak başvuruların ilk dönemi 2 Haziran'da başlarken 4 Ağustos'ta bitecek. İkinci dönem başvuruları ise 5 Ağustos'ta başlayacak. Dönüşüm sürecinde teşvik imkanları erken başvuru yapan dershanecilere daha avantajlı olacak. Başvuru alımı 31 Ağustos 2015'te son bulacak. Kurumlar, dönüşüm programına alınmaları kaydıyla 2018-2019 eğitim öğretim yılının bitimine kadar okul öncesi eğitim kurumu, ilkokul, ortaokul ve temel lise olarak faaliyet gösterebilecek.

KOMİSYON DEĞERLENDİRİYOR

Dershanesini özel okula dönüştürmek isteyenler il milli eğitim müdürlüklerine başvuru yapıyor. Onaylanan başvurular MEB değerlendirme komisyonu' tarafından inceleniyor. Programa alınan dershane 30 gün içinde MEB'in internet sitesinde yayınlanıyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.