Dershane borcu için cezaevine girmişti

Dershane borcu için cezaevine girmişti

Dershane borcu için cezaevine girdiğinde, oğlu canına kıymıştı

Mehmet İNMEZ / GAZETE HABERTÜRK

Türkiye 57 yaşındaki Emine Aslan'ı, üniversiteye hazırlanan oğlunun dershane borcunu ödeyemediği için cezaevine girince tanıdı. Ardından en büyük acıyı yaşayan Aslan'ın gencecik evladı Soner 2 Nisan 2010'da üzüntüden canına kıydı. Defalarca başvurmasına rağmen cezaevi savcılığı oğlunun cenazesine katılmasına izin vermedi. İntihar haberi üzerine Fethiye Milli Eğitim Müdürlüğü devreye girip oğlu öldükten 3 gün sonra Emine Aslan, borcu silinerek cezaevinden çıkarıldı. Acılı anne ilk olarak cenazesine katılamadığı oğlunun mezarına gidip gözyaşı döktü.

HABERTÜRK'ün bulduğu Emine Aslan, cezaevinden çıktıktan sonra büyük sıkıntılar çektiklerini, çatısı akan evde yaşam mücadelesi verdiklerini anlattı. Şimdi Fethiye Belediyesi'nin tahsis ettiği tezgahla sahilde simit satan Aslan, bir yandan da üniversiteyi bitiren diğer oğlu kaymakam adayı Samet'in atamasının yapılmasını bekliyor. "Oğlumun acısı hala yüreğimde" diyen Aslan, yaşadıklarını şöyle anlattı: "O günden sonra herkes yardım sözü verdi ama kimse yardım etmedi. Çocuklarım ve eşimle çok sıkıntı çektik ve hala travmayı atlatamadık.

'ANNELER KURTULDU'

Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan gözyaşımıza ortak olmuştu. 'Dershaneler kapanacak, bu anneler ağlamayacak' demişti. Dershaneler bizim acımızla kapandı. Oğlum geri gelmeyecek ama binlerce anne bu vurgundan kurtuldu. Cumhurbaşkanı'mızı gecekondu mahallesindeki evime davet ediyorum. Sattığım simitlerden kendisine ikram etmek için kendisini Fethiye'ye bekliyoruz..."

 
Habertürk

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.