Dershane dönüşüm genelgesi imzada

Dershane dönüşüm genelgesi imzada

Milli Eğitim Bakanlığı, dershane dönüşümü için çalışmalarını sürdürüyor.

Tuğba Ceyhan

Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde dershane tanımı kaldırılırken Maliye Bakanlığı ile ortaklaşa teşvikler için yeni düzenleme yapılacak.

Dersane tanımı kalkıyor

Torba Yasa'da dershane tanımı kaldırılırken, bu değişikliğin Özel Öğretim Kurumları Yönetmeliği'nde de uygulanması için harekete geçildi. Dershane kelimesinin tamamen çıkarılacağı yönetmelikte, özel okula dönüşecek dershaneler için yasal alt yapı maddelerine yer verilecek.

Teşvik düzenlemesi

Yönetmelik değişikliği yanında Maliye Bakanlığı ile dönüşümde verilecek teşvikler de görüşülüyor. Özel okula dönüşecek dershanelere öğrenci teşviki olarak, bir öğrencinin devlete maliyeti kadar destek sağlanacak. Boş kalan öğrenci kapasitesinin tamamı için destek verilmeyecek, desteğin miktarına, Maliye ve MEB ortak karar verecek.

İmkanlar ayrıntılı anlatıldı

MEB, dönüşüm ayrıntıları ve soruların cevaplarını içeren "dönüşüm genelgesi" hazırladı. Bakan Nabi Avcı'nın imzasının ardından il milli eğitim müdürlüklerine gönderilecek olan genelgede dershanelerin dönüşüm süreci için başvuru ve bitiş tarihi bildirilirken dershanelere sunulan imkanlar ayrıntılı olarak anlatıldı.

Başvuru yapan yok

Dönüşümle birlikte 2 ay içinde 50'ye yakın dershane kapandı. Dönüşümünden faydalanmak için henüz başvuran olmadı. Başvuruların mevzuat ve desteklerin açıklanmasının ardından yapılması bekleniyor.

Star Gazetesi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.