Dershane Öğretmenlerine Tazminat Karmaşası

Dershane Öğretmenlerine Tazminat Karmaşası

Dershanelerin kapatılmasıyla Milli Eğitim bünyesine alınacak olan öğretmenler eski kurumlarından kıdem ve ihbar tazminatı talep edemeyecek.

Dershanelerin kapatılmasını öngören tasarıda, öğretmenleri üzecek bir düzenleme yer aldı. Dershanelerin kapatılması için hazırlanan, ancak öğretmen alımı, bakanlığın personel yapısı gibi önemli konularda da değişiklikler getiren torba yasa önceki gün TBMM Milli Eğitim Komisyonu'nda kabul edildi. Dershanelerin dönüşümlerini tamamlama süresi 2018 yılından 2019 yılına alınırken, komisyon tasarıda önemli değişiklikler yaptı. TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta görüşülmesi planlanan tasarıdaki "Öğretmenliğe sadece sözlü sınavla kabul yöntemi, "yazılı sınav" şartı da eklenerek değiştirildi. 
Tasarıda yapılan değişikilkle kapanacak dershanelerde en az 6 yıl çalışan öğretmenler içinden KPSS'siz olarak MEB bünyesine alınacaklar ayrıldıkları dershaneden kıdem ve ihbar tazminatı talep edemeyecek.

Tasarının yasalaşmasıyla birlikte, görevden alınarak, eğitim uzmanı ya da eğitim müşaviri kadrolarına atanacak 615 MEB yöneticisi arasında yer alan Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve Strateji Geliştirme Başkanı bu kapsamdan çıkarıldı. Müsteşar ve bu 2 kadro dışındaki tüm bürokratların görev süresi, yasa çıktıktan sonra sona erecek. Görevden alınacaklar arasına il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri de eklendi. Böylece taslağın yasalaşması ile birlikte görevden alınacak bürokratların sayısı 615'ten 1097'ye çıktı.

40 bin müdür gidecek

4 yıl ve daha fazla süredir okul ve kurum müdürlüğü ve müdür yardımcılığı yapanlar bu yıl sonunda görevlerinden ayrılacak. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu durumdaki müdür sayının iddia edildiği gibi 100 bin 40 bin olduğunu açıkladı.

'YENİDEN DİZAYN EDİYORUZ'

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, dershanelerin kapatılmasıyla ilgili düzenlemeyi değerlendirirken "Milli eğitimimizi adeta yeniden dizayn eden çalışmaları gerçekleştiriyoruz" dedi. Ak Parti'nin Bilecik'teki seçim çalışmalarına katılarak bir konuşma yapan Avcı, şunları söyledi: "Dün mecliste Milli Eğitim Komisyonu'nda bir hükümet tasarısının görüşmeleri tamamlandı. Orada milli eğitimimizi adeta yeniden dizayn eden çalışmaları gerçekleştiriyoruz, bu tasarıyla. Bu dershane dönüşümü inşallah bu tasarıyla yoluna giriyor. Türkiye en başından beri okulun yanında ayrıca velilerimizi, ailelerimizi ciddi manada maddi külfete sokan, çocuklarımızın gününü, gecesini birbirine karıştıran bu dershane külfetinden inşallah çocuklarımızı kurtarıyoruz. Dershaneleri dönüştürüyoruz, neye dönüştürüyoruz, özel okula dönüştürüyoruz."

Vatan

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.